Vepsetransport – en lettvint sådan. Bzzzzz….

Nå begynner disse vepsene å bli rimelig huggerne! De flyr omkring som om de har alt for høy pollenpromille og et aldeles overopphetet temperament…

Når de kommer inn hos meg liker jeg å få de ut!, men på en varsom og fin måte – både for vepsen og meg.  Så altså, en søt måte å få disse gulsorte, Bzzzzete insektene ut på – går som følger…Man tar en fyrstikkeske, tømmer den for fyrstikker, – og om du vil kan du dekorere esken… Jeg har laget en over her, som har fått et omslag med marmorert gult papir på ytteresken og videre dekorert med et bilde fra et gammelt bildelotto. Jeg har kopiert bildelottokortet og bare limt det på.

Også da – du hører det Bzzzzzer heftig… og nå starter utvisningen…

 

Ta frem esken.

Åpne den og legg åpningen over vepsen.

 

 

Press esken inn mot vinduet og skyv esken forsiktig igjen. Når den er lukket hører du en hisigpropp som sier mye rart #%!?$#!!…?, og du beveger deg i retning friluft…

Når du har esken i friluft holder du esken slik at det åpne rommet peker opp, og du skyver esken sakte ut, kjapt kommer hissigproppen ut og flyr videre :)

Det er vepselykke det!

4 comments on “Vepsetransport – en lettvint sådan. Bzzzzz….

  1. Må si du er snill med dyra. Jeg stoler ikke på at de skjønner at de ikke skal fly inn igjen, så de ender sine dager i vindusposten vår.

  2. Det var fint å gjøre, Lokki. må innrømme jeg tar livet av noen, jeg. Dog aldri edderkoppene! De får leve, bringe lykke, og spise andre insekter:)

    God kveld til deg!

  3. PS Bloggen din er superfin nå. Og den laster utrolig kjapt!

  4. Morsom idé :) Da har du litt å gjøre, hvis det blir mange! Hos oss har de ikke blitt så hissige ennå, men det blir de nok snart når yndlingsbusken deres visner! Da kommer de inn, krabber på gulvet og slikt… Det liker vi ikke!

    Ha en fin uke :) Klem

Legg inn en kommentar