Vakre esker D.I.Y.!

Små esker synes jeg er utrolig praktiske OG dekorative. Både for å organisere og legge all verdens små duppeditter i, men også for å bruke de som vakre gaveesker. Og når en enkelt kan lage disse eskene selv er det jo bare å sette i gang ❥  

Vakre esker D.I.Y.! Lev Livet Lett Lokki

Første gang jeg oppdaget hvor enkelt disse eskene kunne lages var når jeg så hvordan Underbara Clara laget dem – og det gikk ikke lange stunden før jeg prøvde å lage dem selv. Du bruker kvadratiske ark, litt tykke – og her har jeg brukt ark fra Tildas designblokk Spring. Du kan også bruke scrapbook-ark, de finnes i utrolig mange design og gir muligheter for å kreere akkurat slik du vil.

Vakre gaveesker lager du enkelt selv! Lev Livet Lett Lokki

Til jul brukte jeg slike esker til å pakke inn julegaver i. De er så vakre i seg selv så det eneste ekstra jeg trengte var et pent bånd og en til/fra-lapp. Nå nærmer påsken seg og her har jeg laget et alternativet påskeegg. Hvorfor ikke brette en nydelig eske, legge i litt silkepapir og fylle den med søte påskeegg…

Vakre gaveesker lager du enkelt selv! Lev Livet Lett Lokki

…og sette på en vakker lapp (den jeg har brukt her er fra den samme designblokken som arkene) og skrive en liten hilsen. Om du vil prøve å lage slike esker selv kan du gjøre som meg – ta en titt på videosnutten under  ;)

TIPS:   jeg pleier alltid å fiksere de «trekantleppene» som blir i bunnen av esken med lim/tape – slik at de ikke spretter opp hele tiden. Og lager jeg en eske med lokk så lager jeg alltid bunnen av esken med et mindre ark. Jeg bruker ark som måler ca 30,5 x 30,5 cm til lokket og 29,5 x 29,5 cm til bunnen – dette for at lokket enkelt skal kunne settes på. Om lokket og bunnen er akkurat like store presses bunnen ut av form, og dét kan man jo ikke like ;)

Lykke til ❥ 

6 comments on “Vakre esker D.I.Y.!

 1. Fine esker du har laget, og så dekorativt det ser ut med påskeeggene!

  Ha en fin helg med forhåpentligvis greie temperaturer og noenlunde tørt – her har det snødd i dag…

  Klem

  • Lev Livet Lett Lokki

   6. april 2014 at 12:45 Svar

   Tusen takk Sylke :)
   Snø! Oioioi – her har det riktignok blitt kaldere og litt våtere.., men fint at det kommer litt vann i bakken så det ikke blir for tørt heller – litt av hvert er akkurat passe ;) sett bort fra snø da… ;)
   Klem til deg min venn ❥

 2. For en nydelig påske eske <3

 3. Så skjønne esker. Det er altfor lenge siden jeg har brettet slike. Har du sett den esken man åpner og så er det 4 slike eskehyller som «åpner seg». Det var noe av det første jeg lagd da jeg begynte å leke med papir og jeg har i den senere tid tenk tanken på at det er på tide å lage en til.

  Jet håper du har dager som byr deg på gode stunder.

  • Lev Livet Lett Lokki

   8. april 2014 at 13:24 Svar

   Tusen takk – så hyggelig Therese, men jeg ble nysgjerrig på den esken du snakker om og tittet innom deg og fant den – SÅ fin, tror jeg skal finne ut av hvordan den brettes… har du noen link til hvordan det gjøres? – Du har jo brettet så mye fint!
   Takk for inspirasjonen – du er utrolig kreativ ❥
   Finfin uke ønskes deg :)

Legg inn en kommentar