Tulipanløker klare for å settes i jorden!

Jeg var så heldig å få en del tulipanløker i bursdagsgave,

og nå er hele 118 tulipanløker satt ned i krukker og kar – og jeg har allerede begynt å glede meg til våren!

Tulipanløker i massevsiJeg har ikke satt løker så mange ganger tidligere, men sist jeg gjorde det gikk det ikke helt som planlagt. Jeg satt ned en hel gjeng med løker, som skulle gi hvite blomster av ulike slag, men det eneste som kom opp av jorden var _EN_ GUL en…?!? Jeg vet ikke hva som gikk gæli, men da er det bare en ting å gjøre – å prøve igjen 😉

Tulipanløker på vei ned i jord blandet med litt sandTulipanløker - noen med spissen opp, andre med spissen ned...Nå har jeg satt tulipanløkene i ganske store og høye krukker. Det er en fordel slik at løkene kan settes dypt nok _og_ at det er litt avstand til bunnen. Jeg blandet i litt sand i jorden, slik at jorden blir lett og luftig og drenerer godt. Løker liker ikke for mye fuktighet.

Jeg satt heller ikke løkene HELT ytterst langs kanten på potten. Det er for å unngå at løkene fryser om det blir svinekaldt til vinteren. Og så satt jeg løkene 3 x så dypt som løken er høy – det er visstnok lurt. Noen løker plantet jeg med spissen ned og noen med spissen opp – dette for at løkene skal komme opp fra jorden til noe ulik tid slik at blomstringen varer over en lengre tidsperiode.

Ulike tulipanløker - det her blir fargerikt!

Dette er tulipanløkene jeg har satt ned, litt lett blanding både i form og farge – og jeg håper det komme opp tulipaner som likner dem på etikettene… Det er jo bare å vente å se…

Men det er jo litt tid til det skjer, så i mellomtiden tar jeg meg en kaffilurk med dere 😀 Tudilu og ha en strålende fin oktoberdag, alle sammen!

Ja, og sånn helt på tampen… – har noen av dere satt ned løker?

2 comments on “Tulipanløker klare for å settes i jorden!

  1. Jag planterade lökar för några veckor sedan och jag är SÅÅÅÅ otålig. Vill att det ska börja växa prick nu!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.