Ny terrasse bygget i sibirsk lerk

Det er så deilig å ha en terrasse

med mulighet for skygge og god hvile ♥

Ny terrasse bygget i sibirsk lerk

Vi har gjort store forandringer i hagen. Og der poolen en gang var har vi nå fått bygget en terrasse i sibirsk lerk.

Nett granittrapp ned til vår nye terrasse

Skråningen består nå av ulike former for stein, der det tidligere var M-E-N-G-D-E-R med skvallerkål!

Nette trappetrinn ned til vår nye terrasse og så videre ned til gressplenen

For å kunne gå ned til terrassen, og videre ned til gressplenen, fikk vi laget en trapp. En trapp som følger underlaget og som liksom bare «sklir inn og er der». Det er granittplater som har en ujevn, oval form som er støpt fast som trappetrinn her.

Fra terrassen kan vi se rett ut på enga vår. Sist vi tok kaffilurken her, kom to små revunger ut fra skogen. De lekte i lang tid før de oppdaget oss – og da tittet de litt skeptiske vår vei, men oppfattet hverken Lillebror, Kjærligheten eller meg som potensielle farer. Sånne stunder er gull verdt.

Og så utsikten mot hagen – vi er storfornøyde med plassen. Sofaen består av enkeltmoduler som kan settes sammen på mange ulike måter – superdupert den dagen en vil møblere om 😉

Vår nye terrasse - og utsikten ut mot hagen

Som nevnt er terrassen bygget i sibirsk lerk. Kjærligheten har satt inn terrassen med et trebeskyttende materiale. Det gjør også at treverket får en vakker sølvgrå farge med en gang. Denne behandlingen gjør at terrassen trenger minimalt med vedlikehold – kun en vask i året. Og så trengs en ny runde med det trebeskyttende materialet om 12 år. Sånt liker vi her i skogen 😀

Litt grønt gjør seg på en terrasse

Plantene…

Vi har plantet et vintergrønt tre, som er en blanding av einer og thuja. Treet har de små einebærene, men ikke de harde nålene! – en perfekt kombo! Vi har plantet treet i en stor tretønne – slik at det relativt enkelt kan flyttes.

Den hvite lavendelen sørger for at vi har en terrasse besøkt av humler og sommerfugler

I den andre tønnen står en middelhavsvekst, en hvit lavendel. Lavandula angustifolia «Edelweiss» og den dufter helt vidunderlig! Den plantet vi i middelhavsjord og den ser ut for å stortrives – OG den er sommerfugl- og bievennlig!

Vår nye terrasse sett fra hagen

For at det skal være enkelt å vanne plantene, og vaske terrassen når det trengs, ble det trukket ned en vannledning – noe vi har hatt nytte av allerede! Jeg synes terrassen sklir så fint inn i steinskråningen.

Og med ny terrasse må en jo ta en hvil

Og når det er sommer og behagelig temperatur må en jo benytte anledningen til å kose seg i skyggen. Min lille søtnos elsker å ligge i solsteiken, en liten stund… Og når det blir for varmt kommer han ned i skyggen til a mor og der serveres kald drikke til både fire- og tobente ♥

Fortsatt GOD SOMMER ønskes dere her fra skogen!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.