Vi sparer regnvannet i regnvanntønne med nett!

Nå har vi endelig fått ordnet en regnvanntønne,

med nett over og greier! Så når regnet kommer i strie strømmer samler vi det i tønna så vi kan bruke det til å vanne blomstene med.

Regnvanntønne med nettJa nå når temperaturen stiger på gradestokken, og det i tillegg er lite grunnvann her i skogen, da er det viktig å samle på det regnvannet som kommer! Vi har plassert en regnvanntønne ved en av garasjens nedløpsrør.

I nedløpsrøret fra takrennen har Kjærligheten montert inn en praktisk sak som vil lede regnvannet ned i tønna – det er en slik jeg snakker om (dette er ingen annonselenk!). Når luken står åpen ledes vannet i tønnen – og når «luken» lukkes leders vannet ned i bakken. «Luken» står åpen kun om våren og sommeren, den tiden du samler regnvann. Superpraktisk! Pass bare på en ting: mål diameteren på nedfallsrøret så delene passer – og velg riktig farge så klart 😉

Og for å unngå at rusk og rask havner i regnvannet har vi lagt over et vanntønnenett. Dette sikrer også at smådyr ikke faller i regnvanntønnen! Nettet har isydd en vaiervekt ytterst i kanten. Den er ganske tung så nettet holder seg veldig godt på plass! Dette går helt sikkert an å sy enkelt selv – om du er litt symaskinhendig. Målet på nettet er 120 cm i diameter.

Vi har satt en regnvanntønne med nett litt lengre opp i hagen også, men den står ikke under et nedløpsrør. Så det skal bli spennende å se om det faktisk kommer til å havne noe betydelig i den. Viktig er det å plassere tønnene i skyggen, slik at ikke vannet damper bort i sterk solvarme.

Nå er jo jeg litt skrullete glad i regnvær, så jeg synes alltid en skur beriker. Nå er jeg enda mer skrullete – om det går an 😉  så regn bare kom!! – opp i mine nye regnvanntønner!

Samler du regnvann? og har du noen tips?

Legg inn en kommentar