Sommerkake med bringebær – oioioi så god!

Om du kun skal bake én sommerkake i sommer

da anbefaler jeg deg å teste denne. Jeg fant oppskriften hos UnderbaraClara og ble fristet til å teste den. Og jodle min hatt altså, den er god, frisk og søt på en og samme gang – som en herlig sommerdag.

Supergod sommerkake med bringebærUnderbaraClara sin oppskrift er laget i langpanne, da bør målene være ca. 20 x 30 cm. Jeg har laget denne i en rund form med en diameter på 26 cm. Jeg har også gjort noen små forandringer for å gjøre den melke- og glutenfri.

Ingredienser (i parentes melke-og glutenfrie ingredienser)
  • 100 g smør (melkefritt bakesmør)
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 ss melk (rismelk – eller den melkefrie varianten du bruker)
  • 3 dl hvetemel (Lailas Mjölmix – gul pakke)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl frosne bringebær
Slik gjør du:
  1. Sett ovnen på 175°C varmluft.
  2. Pisk egg og sukker luftig.
  3. Smelt smøret i en kjele, på lav varme, og bland i solsikkeoljen og melken. Avkjøl blandingen noe så den ikke er varm.
  4. Hell smørblandingen i eggedosisen og bland den forsiktig inn.
  5. Bland det tørre: mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle.
  6. Vend det tørre forsiktig inn i eggblandingen til en slett og fin røre.
  7. Ha bakepapir i bunden av en springform (26 cm dim) og hell i røren. (Jeg smører ikke sidene)
  8. Fordel de fryste bringebærene jevnt over den.
  9. Stekes i 20 – 25 min midt i ovnen, når det ikke er noe deig på kakepinnen er kaken klar.
  10. Avkjøl i form på rist.

Sommerkake med bringebær

Ingredienser til glasuren:
  • 1 dl ferske eller fryste bringebær
  • 50 g smør (Melkefritt smør i bordpakke – det en bruker til å ha på brødskiven)
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 dl melis
  • Kokos til å strø over på toppen
  • Mynteblader eller sitronmelisse til pynt (kan droppes)
Sommerkake med bringebærmos i - NAM!Slik lager du glasuren:
  1. Ha bringebærene i en finmasket sil over en bolle. Om du velger frosne bær – la de tine litt.
  2. Knus bærene gjennom silen med en slikkepott slik at du får en silkeglatt bringebærmos i bollen (skrap den av silens bakside).
  3. Bringebærkjernene skal ikke brukes.
  4. Ha i vaniljesukkeret, smøret og melisen og visp med en mikser til du får en jevn og glatt glasur.

Sommerkake med nydelig gammelrosa glasurNår kaken er helt avkjølt skjærer du løs kaken rundt kanten, tar av springformen og legger kaken på et fat. Bre så glasuren på kaken med en spatel – og dryss over litt kokos. Like før servering legger du på mynteblad eller sitronmelisse. Jeg har brukt sjokolade- og jordbærmynte.

Sommerkake pyntet med kokos og mynteblader Oppbevar kaken under lokk i kjøleskap. Den holder seg godt i flere dager. Meeeeen – den er himla god – så den får fort «ben å gå på»…

Himmels god sommerkake med bringebær

Da håper jeg du vil teste det som har blitt min favoritt sommerkake – og kanskje den blir din også 

Lykke til og god helg!!

2 comments on “Sommerkake med bringebær – oioioi så god!

  1. Den så fantastisk god ut ♥
    Takk for tips!

Legg inn en kommentar