Sjokoladerede med sjokoladeegg – og en overraskelse…

Å dekorere med sjokoladereder og sjokoladeegg…

…synes jeg var en glitrende ide til den overraskelseskaken jeg hadde planer om å bake… Ja det skulle bli fine greier, men det gikk ikke helt som planlagt – så sjokoladeredene ble pynt på muffins isteden…

Det ble vel i overkant mye pynt med et helt rede på hver muffins, men skitt au – det går ikke alltid som en hadde tenkt ;)

Jeg var i full driv med å bake en overraskelses kake. En sånn kake et mønster blir synlig når du skjærer i den. Ja så min ide var å la overraskelsen bli en høne – så når kaken ble delt så ble en høne synlig. Den første kaken funket fint, og jeg trykket ut x antall høner av den mørke deigen – så var det deig nr to, og alt så fint ut. Jeg la litt av den i bånn og plasserte hønene i tett rekkefølge i brødformen. Plasserte den lyse deigen nedimellom og dekket fint til. Swursh inn i ovnen – og der skulle den stå i 50 minutter. Da tok jeg den ut, stakk til og med en pinne i som kom tørr opp, og satt den til avkjøling – og i mellomtiden laget jeg påskereder… VEL for å si det sånn – etter å ha etterstekt kaken 2 ganger i tilsammen 1 time ekstra og det fortsatt rant ut rå røre – da havnet den kaken i søppelkassen.

Sjokoladene lager du slik:

 • Gjør sjokoladepasta myk og press «pinner» ut gjennom en hvitløkpresse.
 • Dander de til et rede og press en kort for å lage rom til å legge eggene i.
 • Smelt sjokolade og ha i hullet og legg eggene i.
 • La det stå slik at alt fester og setter seg.

Muffinsene laget jeg etter denne oppskriften og la en bit mandalmassse i hver. Lot de avkjøle og hadde på en sjokoladeganasj.

Ingredienser til sjokoladeganasj:
 • 150 g sjokolade
 • 1 dl fløte (
 • 1 ss honning
 • 1 ss smør (melkefritt margarin)
Slik gjør du:
 • Finhakk sjokoladen
 • Kok opp fløte med honning
 • Ta kjelen av platen
 • Ha i sjokoladen og rør til alt er smeltet
 • Rør i smøret til alt er smeltet og du har en jevn og fin sjokoladeganasj

 

2 comments on “Sjokoladerede med sjokoladeegg – og en overraskelse…

 1. Oisann!!! Dette så komplisert ut! Så rart at kaken ikke ble gjennomstekt etter flere forsøk. Nå må jeg jo bare si at jeg kjøpte kake da vi hadde besøk i dag – det går fint, det også ;) Jeg skriver heller strikke- og quiltemønstre, vet du… Så baking er ikke helt min greie :D
  Du er som vanlig flink til å lage flott pynt! Så bra at du fikk brukt den til muffins.
  Ha en riktig god påske, min venn!
  Stor klem fra meg ;)

  • Ja, makan – var ikke det rart? Jeg brukte et alternativt smør og det kan oppføre seg litt annerledes – så det er mulig det er forklaringen… Nei – HURRA for det enkle! – og de muffinsene funker alltid! – og er så enkle og kjappe å lage! Men måtte le når vi gumla og åt på de redene, måtte ta pustepause for det bel så himla mye pynt om du skjønner – haha – ja noen ganger blir det ikke helt som en hadde tenkt, men pent ble det ;)
   Må du kose deg og ha det fint, Sylke – stor varm påskeklem fra Charlotte

Legg inn en kommentar