Prydbusken: Exochorda – den er sååå vakker!

Denne prydbusken…

…Exochorda ‘The Bride’ – er et must i min hage, og akkurat nå er den vakker. Noen av blomstene har blomstret helt ut og endel av de perleliknende knoppene er fremdeles lukket.

Prydbusken: EXOCHORDA The-bride © Lev Livet Lett Lokki

Da vi har skvallerkål OVERALT stenlegger vi det vi kan og planter i urner – så prydbusken har jeg plantet i en stor firkantet urne. Den ser ut til å trives like godt i den, som direkte i bakken, men den har god plass for urnen er stor! – 80 cm høy og 53 cm bred og dyp. Denne prydbusken er enkel å få til, og jeg har plassert den i le av huset, siden det kan blåse friskt her. Der vi bodde før sto den inntil en mur – og min erfaring er at den liker å stå i le. Jeg har skrevet om ‘The Bride’ tidligere – og her finner du mer informasjon om den.

‘The Bride’ er så takknemlig å bruke i buketter, og siden den vokser relativt raskt er jeg ikke betenkt over å kutten av noen kvister hvert år. Og jeg bruker de kvistene som har noen blomster helt sprunget ut og som også har disse elegante «perlene» intakte. Kvistene er fantastisk å sette sammen andre blomster fra hagen – eller hva med å pimpe opp en enkel bukett med kjøpte roser. Vakkert blir det – og det ligger jo saktens i navnet… ‘The Bride’ som forteller at noen er på sitt vakreste…

Prydbusken: EXOCHORDA The-bride © Lev Livet Lett Lokki

Og bare et tips – når den er avblomstret dannes det flerkantede, nesten stjerneformede frøkapsler, ikke ta av dem…!, for da kommer det ikke blomster neste år… Nei det gjør ikke det altså, jeg lærte det på den tunge måten… Joa… grønne fingre, sa du…*host*… jeg tror jeg har gjort de feilene som kan gjøres, men da slipper jo du å gjøre de samme!

 

6 comments on “Prydbusken: Exochorda – den er sååå vakker!

 1. Fin busk og bilder, tror ikke jeg kjenner til den! Her har klokkebusken stått i full prakt og blomstene begynner nå så smått å visne. Vårens store skjønnhet som jeg gjerne ville sett på litt lengre… Men sånn er det, vi får nyte det mens vi kan! Jeg ønsker deg en god helg, med passe temperatur – og god hvile :)

  Stor klem fra meg

  • Lev Livet Lett Lokki

   5. juni 2016 at 19:22 Svar

   Du har helt rett, Sylke – vi får nyte dem mens de blomstrer på sitt vakreste. Klokkebusken er nydelig den også!
   God uke, kjære venn – med passe temperaturer ;)

   Stor klem fra meg

 2. Nydelig :-) fin blogg, forresten :-)

Legg inn en kommentar