Postkasse med litt pussig post i…

Jeg har festet en postkasse…

…til en blomsterpotte snudd på hodet… Ja om du tror det har trillet hel tullball i toppen på meg nå så har det ikke det altså. Denne postkassen skal være oppbevaringssted for en urtesaks og litt andre ting jeg trenger ute. Den blir stående på et sted hvor jeg skal ha urter, salat og grønnsaker i ulike potter, så forhåpentligvis blir det litt mer farger her utover våren og sommeren.

Da potten er litt bredere enn postkassen (det er en grunn til det nemlig – og det kommer jeg nærmere inn på om litt), måtte jeg finne på litt dekor der ute på kantene. Og etter litt tenking ble det steindekor… med en gjeng litt undrende steiner sånn midt i.

 

Steinene er limt til potten med et universallim, det samme er en plankebit postkassen er skrudd fast i. At litt hvitt lim tyter ut her og der spiller ingen trille, for den hvitfargen tenker jeg vær og vind gjør mørkere på relativt kort tid.

Slik lager du steingjengen:
  1. Velg ut passende steiner i form, farge og størrelse – og tenk da på at steinene har ulik høyde så de kan stå foran hverandre uten å skygge for øynene.
  2. Jeg tørket av steinene med plasterfjerner (fås kjøpt på apotek), men du kan selvsagt bruke noe annet som aceton el. Dette gjør jeg for å få steinene rene så fargen fester seg.
  3. Så er det å tegne på hvite ovaler som skal bli øyne. Til det brukte jeg en uni POSCA pen farge hvit. La hvitfargen tørke helt før du går til neste steg.
  4. Tegn på pupillene med en sort sprittusj. Plasser gjerne pupillene litt usymmetrisk på det hvite – det gir et trivelig og livat uttrykk.

Denne installasjonen har også et annet formål – å skjule borevann-dingsen. Jeg har tidligere laget et utebord til akkurat dette formålet, men etter at vi gjorde om fikk det bli noe nytt der. Så det er forklaringen til at blomsterpotten må være såpass bred i bunnen – den må passe over borevann-dingsen.

Nå gleder jeg meg til våren kommer og flere potter kommer på plass her. Så skal Kjærligheten fylle dem med jord – og jeg skal så frø. Og så er det bare å vente til godsakene vokser seg store og freshe. Så en finfin sommerdag tusle ut, åpne postkassen og ta ut min urtesaks, klippe med hva jeg ønsker og behager – og så bare nyyyyte. Høres ikke det kost ut? :)

Jeg ønsker deg strålende vårdager og kanskje skal du dyrke noe også? Del gjerne!

Legg inn en kommentar