Pops med en smak av sjokolade

Jeg har aldri laget pops tidligere,

men det var sannelig festlige saker å lage! Kakerester er hovedingrediensen i pops – og jommen var jeg heldig som hadde noen rester liggende i fryseren. Og om du ikke har kakerester liggende kan du bake en vanlig langpannekake – bruke halvparten og fryse resten til neste gang du skal lage pops…

Pops med sjokoladesmak

Slik lager du pops:

Smuldr kaken (jeg hadde 450 g) og rør ned sjokoladekremen (se oppskrift under) til alt er godt blandet. Trill ut kuler (ca 30 g). Sett kulene i fryseren i ca 15 min. Smelt sjokolade (den varianten du tåler). Dypp enden av pinnen i den smeltede sjokoladen og stikk den ned i kulen (lollipop sticks, 20 cm brukte jeg) – da vil pinnen feste seg og du unngår at kulen faller av når du skal dyppe kulen i sjokolade. Sett kulene igjen i fryseren, nå i ca 10 min.

(Ingrediensene i parentes gjør den melkefri.)

Sjokoladekremen lager du slik:
Pisk sammen 50 g romtemperert smør (melkefri melange), 100 g kremost (naturell kremost fra OATLY) og 140 g melis. Tilsett så 2 ss kako og pisk alt til en glatt og luftig krem.

Slik lager du pops

Du trenger noe å sette popsene i når sjokoladen skal tørke. Jeg pakket inn en oasisblokk i aluminiumsfolie og laget noen hull – så satt jeg noe med litt tyngde rundt så oasiskblokken ikke skulle tippe. Det fungerte veldig fint!

Jeg brukte en non-temp sjokolade (melkefri), en sjokolade som ikke trenger å tempereres. Og den smeltet jeg i en sjokoladesmelter. Men det går like fint å smelte sjokolade i en skål over varmt vann, eller i mikroen – pass bare på at skålen er dyp nok så kulen blir dekket av sjokolade når du dypper.

Mørk og hvit sjokolade til pops

Jeg ville ha noe innslag av hvitt og smeltet litt hvit non-temp sjokolade, også den melkefri. Det hadde jeg over i en sprøytepose og klippet et lite hull i tuppen. Straks etter at kulen var dyppet i den mørke sjokoladen sprøytet jeg over litt hvit sjokolade og lot det bare renne med den mørke sjokoladen og dryppe av.

Pops med sjokolade

Når det stoppet å dryppe snudde jeg popsen og satt pinnen i oasisblokken slik at sjokoladen kunne tørke.

Pops til tørk

Når sjokoladen var tørr pakket jeg inn en og en i små poser (10 x 15 cm). Så knyttet jeg en hyssingbit rundt pinnen. Satt popsen i noen stødige glass og så inn i kjøleskapet hvor jeg oppbevarer dem.

Pops pakket fiiint inn

Men alle kunne jo ikke settes inn i kjøleskapet, jeg måtte jo prøvesmake! Makan så godt og for en perfekt størrelse på en søtsak til kaffelurken.

Prøvesmaking av pops - nammm

Har du laget pops noen gang?

Jeg ønsker deg i alle fall LYKKE TIL og kos deg med resultatet!

2 comments on “Pops med en smak av sjokolade

  1. De var kjempefine!
    Flott gullkopp under her også
    Jammen er du kreativ og flink ♥

Legg inn en kommentar