Personvernerklæring

Lev Livet Lett med følgende nettstedsadresse: https://www.levlivetlett.no (domenene www.levlivetlett.com og www.levlivetlett.se omdirigerer til https://www.levlivetlett.no) drives av Charlotte H. Thorbjørnsen og Jan Arne Thorbjørnsen.

Vi er opptatt av å ivareta personvernet til brukerne av Lev Livet Lett, og vil beskrive i denne personvernerklæringen hvordan vi som behandlingsansvarlige innhenter, lagrer og benytter dine personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har som bruker.

 

1. Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Det er mulig å abonnere på nye innlegg fra Lev Livet Lett og få en melding om dette via e-post. Dersom du ønsker dette må du registrere en e-postadresse.

Navn og e-postadresse er personopplysninger som skal behandles etter personopplysningslovens bestemmelser. Personopplysningene som samles inn via Lev Livet Lett blir kun benyttet til å administrere tjenestene som tilbys og til å oppfylle funksjoner etter brukernes ønsker. Opplysningene vil ikke bli brukt til andre formål eller utlevert til andre.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, blir navn, e-post og eventuelt nettsted lagret. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

2. Samtykke

For å kunne behandle disse personopplysningene må jeg ha et samtykke fra deg. 

Når du melder deg på e-postlisten samtykker du i at Lev Livet Lett kan oppbevare informasjonen du sender inn (f.eks. e-postadresse og navn) til å sende deg melding om nye innlegg. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten ved å trykke på «unsubscribe» i et hvilket som helst melding fra Lev Livet Lett, eller ved å sende en melding. Du kan når som helst be om at alle data som er registrert på deg slettes.

Når du bruker Lev Livet Lett samtykker du i at informasjonskapsler benyttes som beskrevet i punkt 4.

3. Tilgang og utlevering av personopplysninger

Det er kun Charlotte H. Thorbjørnsen og Jan Arne Thorbjørnsen som har tilgang til personopplysningene som lagres om deg. Opplysningene deles ikke med andre, med unntak av underleverandører som bistår i forbindelse med teknisk utvikling og drift av Lev Livet Lett, i den grad dette er nødvendig for å utføre disse oppgavene.

Drip Mail er databehandler for abonnement på nye innlegg, og e-postadressen lagres i en egen database.

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

4. Bruk av cookies på Lev Livet Lett

En cookie (informasjonskapsel) er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Når du besøker www.levlivetlett.no lagres det cookies på din datamaskin.

Lev Livet Lett bruker Google Analytics, som bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie sendes til Google og lagres på servere. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Lev Livet Lett bruker opplysningene fra Google Analytics til å analysere nettsiden. Dette gir informasjon om besøksstatistikk, hvilke innlegg som er mest populære, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter bloggen er mest besøkt osv. Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret, og det vil heller ikke være mulig å spore personlig trafikk via disse opplysningene.

Tredjeparts spørringer

Dette er spørringer som er laget av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter noen cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til tredjepart. Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer.

Informasjonskapsler:
  • __utmz ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du kom til denne nettsiden.
  • __utma holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange førstegangsbrukere vi har. I tillegg ser vi også hvor mange som kommer tilbake.
  • __utmb og __utmc holder styr på hvor lenge du befinner deg inne på denne nettsiden.

Når du bruker Lev Livet Lett, samtykker du i at cookies benyttes som nevnt over– i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren eller benytte deg av programvare som Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av nettleseren din.

5. Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

6. Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

7. Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

8. Kontakt

Lev Livet Lett ved Charlotte H. Thorbjørnsen og Jan Arne Thorbjørnsen er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger som skjer i forbindelse med tjenester knyttet til Lev Livet Lett. Dersom du har spørsmål knyttet til dette kan disse rettes via mail till janarne@levlivetlett.no 

 Personvernerklæringen er oppdatert 25. mai 2018