Parfyme – min lille samling

Jeg har fått litt smådilla på parfyme…

Ikke at jeg skal ha flest mulig, men min egen lille samling med parfyme som «understreker» meg på et vis… Og nå har jeg den samlingen ♥ Og med parfyme på – så føler jeg meg litt finere…

Parfyme - min lille samling

Jeg har nesten alltid på meg Lokki-looken – som består av tights og en diger Skappelgenser. Altså en look som ikke akkurat oser kontor og viktigheter…😉  Men med endel ulike tights og Skappelgensere – hele 9 av sistnevnte…! så jeg har noe å variere med – så jeg føler meg ganske fin! Og for å toppe det hele parfymerer jeg meg med en av mine utvalgte dufter…

Mine dufter er ganske lette blomsterdufter, men de er litt ulike lell. Jeg bruker duftene ganske bevisst og tar gjerne på det motsatte av hva jeg føler… For eksempel – har jeg en dag jeg føler meg kraftløs og liten – da sprayer jeg på den av mine parfymer som har mest «pondus».

Og føler jeg at min kraft er sterk og tar stor plass – da tar jeg på en sart og florlett duft.

Parfyme - min lille samling

Min lille samling med parfyme:
 • CHLOÉ ~ Love story
 • DKNY ~ Be delicious
 • GIORGIO ARMANI ~ Sì
 • PHILOSOPHY ~ amazing grace
 • ELIZABETH ARDEN ~ White tea

Og på de dagene jeg føler meg litt kliiiin gæærn blander jeg to dufter!! 😉  og en ny oppstår… Ja jeg vet – kliiiin gæærn 😄  

Har du en parfyme du liker ekstra godt?

2 comments on “Parfyme – min lille samling

 1. Jeg eeelsker parfyme! Samtidig er jeg også veldig var for parfymer, så det er fint lite jeg greier eller orker å ha på meg! Men jeg samler på parfymer og har gjort det lenge.

  Dessverre kan jeg lett forbinde parfyme med triste ting, da blir det utfordrende å bruke den. Et eksempel er «White Linen» fra Estee Lauder, den er jo litt sterk, men den minner meg så på noe veldig trist at jeg ikke klarer den lenger. Likedan er det med Rive Gauche (skrives det sånn tro?), den er også kommet i «nei» kategorien min.

  De som er blomstrete og lett kler jeg dessverre ikke. Fikk min første «å hjelpe meg» opplevelse av typen «parfymer jeg IKKE kler» da jeg gikk på videregående. En klassevenninne (blond) hadde kjøpt seg Lou Lou. Sannelig, her skulle det dufte godt tenkte jeg, og prøvde de på meg i butikken. Fytti katta!!! Ganger hundre eller så. Det STINKET!!! Da lærte jeg litt at de naturlig blonde damene er de som oftest kler lette florale dufter, min klassevenninne duftet nydelig og duften fremhevet hennes flotte personlighet og vesen.

  Så når jeg jakter på parfyme, havner jeg fort borti de krydrete duftene. Som dessverre ofte kan være tunge. Men inneholder den musk i en av notene, så er jeg et godt stykke på veg. Men de rundt meg kan bli skadelidende da det ofte er tunge parfymer, så jeg tar hensyn. Jeg vet hvor ille det er å bli plaget av sterk parfymeduft, så jeg forsøker således å ikke plage mine medmennesker med de tyngste duftene med mindre det er «storfint» som skal feires. Hvilket jeg jo sjelden er tilstede på uansett, men det er en annen historie….

  Parfymene står nå der, på flere hyller og i skap. Av alle ting så kjøpte jeg meg «Happy» fra Clinique, en lett og blomstrende duft. Utrolig nok dufter den godt på meg selv om det er friskt. Ellers er jeg glad i «Saharienne» fra YSL, en som heter «molecular 02» tror jeg, den dufter i alle fall veldig musk og endrer veldig karakter, den er en litt sær sak. Ellers smører jeg meg gjerne i olje etter jeg har dusjet, da gjerne noe som dufter lavendel eller sitron. Jeg liker parfymene «Jicky», «Shalimar», «Boucheron», «Poison», «Laura», «Roma»…..og der kom jeg ikke på flere….. I alle fall ser en her fort at det er de tunge jeg liker, he he.

  Artig å finne bloggen din, jeg er veldig lite flink å lete opp nye blogger å lese i, henger som regel bare ved de få jeg har oppdaget tidligere. Men her inne tror jeg kanskje at jeg vil komme å lese flere ganger, det virker veldig koselig i bloggen din. Ha en fin dag videre. :-)

  • Hei Kristin – sååååå koselig! Og for en superkos kommentar!! Ja, jeg deler akkurat samme erfaring – at de duftene som passet PERFEKT på mine venninner (de mørke) ikke duftet noe i nærheten av godt på meg! Ja det må testes – skikkelig. Og endel får jeg liksom ikke puste av – som om jeg må svelge hele tiden for det er så ubehagelig… De er en ikke-lukt :) Mine dufter har jeg funnet litt tilfeldig, men alle har jeg hatt prøver av før jeg har shoppet den store flasken ;) Jeg bestiller over nett – og da får jeg ikke prøveluktet, men mannen min har tatt med sånne sticks med duft på av og til – om det er en lukt jeg virkelig har hatt lysten på.
   Supermoro med alle du nevner – jeg noterer :)
   Du er VARMT velkommen innom her – jeg skaper meg min lille verden her da vet du – og om flere liker den blir jeg veldig glad!
   Alt godt og en stor klem til deg!
   Charlotte

Legg inn en kommentar