Multiholkar eller fuglebrett/hus om du vil… fra Wildlife Garden.

NÅ har jeg fått noe riktig så koselig å se på fra kjøkkenvinduet! En hel liten landsby med MULTIHOLKAR! Disse er kombinerte fuglekasser/fuglebrett og passer meg ypperlig i smak vet du – to ting i en smell – knakende fine greier! Og da jeg kom over disse var det null problem å trykke Lägg i varukorg ganske så hyppig… Og nå har vi fått landsbyen opp å stå, og det er et syn altså! Holkene har forskjellig design og også litt forskjellige matingspatenter.

 Noen av multiholkene har pinner som småfuglene kan stå på mens de forsyne seg fra frøfatet, eller alternativt er der et brett under som frøene triller ut på. Mye av poenget er at bare småfuglene klarer å lande på disse. På de multiholkene som har brett under,  er de hullet slik at ikke vannet bli liggende og maten råtner eller blir muggen.

I vinterhalvåret vipper man bare opp en pinne foran hullet slik at ingen flytter inn i frøfatet… Til våren er det bare å tømme holken for frø, vaske den, legge inn gulv og vippe pinnen til side slik at småfuglene kan flytte inn og starte innredningen… Og som dere ser er det design for hver en fuglesmak…

 

Av tegningen under ser man mer detaljert hvordan det hele er konstruert og tenkt. Det er et stort utvalg hustyper, og du kan velge om du vil montere de oppå en stolpe, som vi har gjort, eller montere de fast i bakkant. Jeg bestilte de fra Wildlife Garden. Men det er mange forhandlere og her finner du en oversikt over forhandlere i Norge.

Ja bedre utsikt kan man vel ikke ha – det eneste som mangler nå er fuglene…

Velkommen dere søte små – her er det mat å få…

(Joda – poet blir en nå ikke…)

                             

6 comments on “Multiholkar eller fuglebrett/hus om du vil… fra Wildlife Garden.

 1. Så koselige små «hus» – skal si du har skaffet deg et utvalg :)

  Jeg ønsker deg en fin uke. Klem :)

 2. Fantastiske hus du har kjøpt!
  For en koselig landsby og for en utsikt fra vinduet ditt!
  Håper du får mange spennende små venner på besøk.
  Ønsker deg fine og gode høstdager.
  Klem fra Mette

 3. De har masse fint på Wildlife gardens ja. Nydelige :)

 4. Såååå nydelige! Så fint at tipser. Fuglematerne vi har har trenger en liten oppdatering kjenner jeg.. Og så er det jo så fint for oss som har så mange timer «på vent» å ha noe vakkert å se på!
  Ønsker deg nydelige høstdager. Og gode. Klem fra Tingelingeling

 5. Hmm… Jeg har ikke dagen for innebygd rettskrivningskontroll ser jeg.. Jaja.. du vet nok hvordan det er..

  • Lev Livet Lett Lokki

   23. september 2011 at 20:45 Svar

   Jeg vet jeg vet, men det gjør ingen verdens ting!!!
   Uff noen dager går det bare helt tulliball altså, vet du jeg kjenner meg så igjen!! Ja vi får ha galgenhumor rundt dette min venn!!
   Klem til deg!

Legg inn en kommentar