MOODBOARD til inspirasjon

Moodboard © Lev Livet Lett Lokki

INSPIRASJON…

…åhh for en fin ting – og det går ikke en dag uten at jeg lar meg inspirere. På veggen har jeg en stor selvlaget tavle hvor det henger minner av ulike slag, ting jeg liker og saker som «snakker» til meg – som setter meg i et mood! Ja, derav navnet moodboard da altså. På mitt moodboard bytter jeg ut ting da og da – helt etter innfallsmetoden og hva som inspirerer meg i stunden. Bare en titt på denne tavlen og tankene mine spinner avgårde og ideene virvler ❥ 

Og for å ta det praktiske – en slik tavle er superenkel å lage selv. Her har jeg rett og slett brukt en gammel ramme. Ja, vi arvet noen malerier, men jeg synes rammen var finest jeg da… Derfor tok jeg ut maleriet (det var ingen Munch for å si det sånn… ;) )  og så spraylakket Kjærligheten rammen sort. En treplate i litt porøst materiale ble skåret etter mål, kledd i et sort stoff og montert fast i rammen. Slike tavler kan lages på mange måter og i mange størrelser – alt etter behov. Det enkleste er bare å tape (eller male) et felt på veggen hvor du fester bilder, eller gjøre som meg – bruke en installasjon du henger opp, og så fester bilder og ting på den.

En variant jeg bruker om vi skal innrede et rom, er at jeg samler bilder, skisser og ideer – og fester dem på en stor kartong. Når en får alt samlet på denne måten blir det tydelig hva en bør droppe…! og hva som bør legges til. Et slik moodboard er praktisk om du skal ta det med deg og presentere det for andre.

Vil du samle inspirerende bilder digitalt er Pinterest et toppen sted for sånt. Der samler jeg og organiserer dem i ulike boards, og vil du ta en titt finner du mine Pinterestboards i linken – eller du kan klikke på bildet under.

 

Pinterest Charlotte Thorbjörnsen © Lev Livet Lett Lokki

 

Bruker du moodboards? eller samler du inspirasjon på en annen måte? Inspirer meg gjerne

 

 

 

4 comments on “MOODBOARD til inspirasjon

 1. Så kjekt å se ditt moodboard! Og så var det jo et kjent hjerte der… Mitt henger i stua, og jeg ser på det hver dag, da kan vi tenke på hverandre ;)
  Jeg har akkurat laget et digitalt moodbord i forbindelse med et strikkeprosjekt, der jeg satte sammen noen av naturbildene mine som passet på ordet «fjell». Det var en del av prosessen, og det kom noen interessante ting ut av det! Pluss noen ord og assosiasjoner som ble skrevet ned. Neste steg var å tegne et skjerf eller en hals, og bruke bildene og ordene som inspirasjon. Problemet er bare at det er heller vanskelig å stoppe ideene istedenfor å FÅ ideer, jeg rekker nemlig ikke å iverksette alt jeg tenker på… :D

  Ha en fin restuke, vi «snakkes» igjen snart!

  Stor klem

  • Lev Livet Lett Lokki

   29. april 2016 at 16:04 Svar

   :) Ja det hjertet har jeg med meg vet du ❥ Og som du påpeker har heller ikke jeg for få ideer – men det er veldig moro å sette dem i system synes jeg – i alle fall noen av dem ;)
   Jeg er så enig i at det ofte kommer nye vinklinger i prosessen med å sette sammen et moodboard. Inspirerende er det – må du ha en herlig helg min venn – stor varm klem til deg ❥

 2. Vakkert, sånn som bare du kan! Jeg tror jeg kunne ha gjettet at det var ditt i en blindtest ❤️

  • Lev Livet Lett Lokki

   3. mai 2016 at 16:19 Svar

   Du er vel god vel – tusen takk, snille fine du ♥︎
   Varm klem til deg ♥︎

Legg inn en kommentar