Mine hageideer…

Når man har hage og er pittelitt kreativ, da myldrer det til stadighet av ideer og påfunn. Våren må sies å være en svært aktiv og drømmende periode for smågrønne hagehjerner som min…

For et par år siden fikk jeg denne søte boken av Kjærligheten (og mens jeg skriver dette  tenker jeg at jammen er han god på å varte opp med gaver!), nåvel – en liten digresjon der altså, –  tilbake til den søte boken. I den samler jeg alle mine ideer. Jeg river ut fra blader, noterer og samler smått og stort som kanskje kan virkleliggjøres i vår hage… Jeg skriver også ned hvor jeg planter hva – og der er små lommer hvor man for eksempel kan legge viktige og informative etiketter.  En drømmebok om du digger litt ordning og reda… *kremt*

Mye inspirasjon finner jeg i bloggsfæren – og la meg introdusere noen hageblogger som får grønnfargen på fingrene til å sette seg :) ♣ Claus Dalby – mit Haveliv ♣ Moseplassen ♣ Lottas trädgård ♣ Fredholm hageopplevelser ♣ The Rosegarden in Malevik ♣ The Secret Garden ♣ Trädgårdsflow ♣   ja bare for å nevne noen…

Jeg har tidligere omtalt meg selv som den ukronede ugressdronningen – for det kryr av ugress her! Skvallerkål så til de grader!! Jeg bekjemper bed for bed, SÅ her blir det mye sten og potter! Det er tilgang på så mye skvallerkålfrø fra en stor eng jeg ikke får bekjempet, så jeg vil lage bed som ikke det er så mye jord i…?¿ Lettvint det serru – og DER har du hagemenesket meg; det må være LETTVINT! SÅ derfor mye stenbed og potter.

Rundt brønnen har Kjærligheten gravd bort lort og ugress, og lagt sten. Videre kommer det potter på hver side, store frostsikre sådanne, som jeg skal plante roser i – og rosene har jeg shoppet på nett… Flora Linnea er sjappa, og jeg ser de «proffe» anbefaler stedet :) Jeg har bestilt to Ihlse Krohn Superior; type klatrerose som dufter mildt, er remoterende (altså blomstrer i flere omganger), fargen er kremhvit og skal i trivlige forhold klatre seg 3 meter høye. De vil danne en perfekt bøyle over brønnens tak – om alt går som jeg har tenkt…

Så med sofaen proppet med hagemagasiner, Mac`en full av bokmerkede hageblogger og et vårsprettent kreativt hode – da MÅ dette bli bra! Det tar jeg en kaffilurk på og ønsker dere alle en vidunderlig våruke! Tudilu :)

12 comments on “Mine hageideer…

 1. Så godt å høre at du koser deg med hagearbeid og planlegging (og boken var jo veldig fin til ideene dine)! Jeg har fortsatt ikke kommet så langt, du har jo skjønt hvordan det ligger an hos meg – jeg sier bare ordet «symaskin»… ;)

  Jeg ønsker deg gode vårdager framover, og at du får hyggelige hagestunder!

  Varm klem fra meg :)

  • Lev Livet Lett Lokki

   23. april 2012 at 21:08 Svar

   Ja det synes jeg sannelig er trivelig! Også kan man ta det i det tempoet som behager – passer meg glitrende det vet du :)
   Det er så hyggelig at du koser deg med sømarbeidene – du lager SÅ mye flott!
   Fine vårdager til deg Sylke!
   Klem

 2. Bok med lommer! Den så praktisk ut. Jeg har absolutt ikke anlegg for hagestell, her er det løvetanna som blomstrer ivrigst. Ja, ikke akkurat nå. Nå går jeg og venter på at alle løkene jeg dytta i gjorda sist høst skal åpenbare seg som den flotteste flora….øh.

  • Lev Livet Lett Lokki

   25. april 2012 at 10:56 Svar

   Vet du anlegg for hagestell – det har nå ikke jeg heller altså. Og løvetannen er et eneste stort dekke på plenen her når den blomsterer – det blir gult og fint for en kort periode :) Og jeg også har dyttet løker i jorden – for første gang ifjor – så jeg venter på at de skal komme opp OG BLOMSTRE!! Snøklokkene funket! Og perleblomstene er i fulle farten – så gjenstår bedet med de hvite tulipanene… Det er noe grønt bladverk på gang – vi får se hva det blir til, men er nå stolt det kommer noe :) – jeg håper som deg og venter i spenning…
   Klem til deg

 3. Helt genial bok;)
  Vi kjøpte et lass med jord for noen år siden. Hva var det der tro? Skvallerkål. Å du å du…..som de sprer seg. Huff.
  Ikke lett når det finnes et helt jorde av dem heller. Hjelper ikke at man kan lage mat av dem heller lissom. Gidder ikke å spise noe som irriterer meg. ( Hi hi)

  • Lev Livet Lett Lokki

   25. april 2012 at 11:01 Svar

   Vet du det fortalte en vi snakket med her også – at de hadde bestilt et lass med jord for å anlegge plen – også den var full med skvallerkål! Makan – er det lov det da – finnes det ikke et hagepoliti som tar seg av slikt?¿ Uff – makan Mart – det var ikke moro :(
   Men vet du – jeg bød på skvallerkålsalat til middag her en dag, jeg synes det var godt jeg. Kjærligheten synes det var oppskrytt så han trengte ikke noe neste gang…
   Så da har jeg all denne salaten for meg selv – blir ikke jeg kanin så vet ikke jeg…
   Ønsker deg fine dager Marte!
   Klem

 4. Hagebok med lommer, så veldig praktisk og greit ut.
  Så kjekt at du koser deg med hagearbeid. Er en egen kos med hagen, trenger ikke alltid gjøre så mye, bare nyte å rusle rundt. Vi hadde et stykke med mye skvalderkål, men det ser ut til at jeg har fått vekk det meste med hjelp av eddik. (Gammelt kjerringråd).
  Skal bli spennende å se rosene ved brønnen din.
  Ønsker deg fine vårdager dager, Lokki.
  Klem Mette

  • Lev Livet Lett Lokki

   25. april 2012 at 11:06 Svar

   Nei en trenger ikke gjøre så mye før en kan kose seg :)
   Jeg holder igjen så ikke vi setter igang med for mye! Og rosene er bestilt vet du – så nå håper jeg de kommer snart… Spennende å se om jeg får de til…
   Eddik mot Skvallerkål, det skal jeg huske, kanskje på noen mindre partier.
   Det holder hundene seg unna også… (VEL jeg tørket av en stol med eddikvann for å få bort litt hundesikkel – og den som i stor fryd sto og sliket av det nydelige eddikvannet var Lillebror.., nei han er laget av noe spesielt altså – for alle andre hunder jeg har hørt om skyr det!)
   Men tipset blir notert ned i hageboken skal vite :)
   Ønsker deg fine dager Mette :)
   Klem

 5. Kjære Lokki! Du skriver alltid så levende og lystig! Tror jeg sitter med et smil om munnen allerede før jeg trykker på linken til bloggen din;o)))
  Kjenner meg veldig godt igjen; tror vi er like mtp hageinteresse. Jeg har sikret meg alle magasinboksene mine med hageblad rundt meg slik at jeg er helt klar til enhver liten pausen i gostolen;o)))
  Tenk å ha en slik hage som Fredholm! Har veldig lyst å besøke den en gang;o)))
  Ønsker deg mange kosestunder med kaffilurken – skulle gjerne satt meg ned ved siden av deg med kaffelatten min. Hadde nok hatt masse å snakke om da;o))))

  Klem fra Solveig

  • Lev Livet Lett Lokki

   26. april 2012 at 16:44 Svar

   Snille du – ordene dine varmer og rører!
   JA tenk en hage som Fredholm, har en venninne som var der en gang – og hun skrøt veldig!! Så en tur dit er nok ikke å forakte!
   Hadde nok likt en prat med deg ja, du skal se ting en ønsker seg skjer… kanskje vi skåler med kaffilurkene engang :)
   Ønsker deg vidunderlige hagedager, med eller uten magasiner :)
   Varm klem fra meg :)

 6. For en koselig bok. Ja han er flink som finner sånne fine ting :) Det er kos å drømme om hage og alt som skal bli så fint der ute. Det bare tar litt tid å komme der til, men det er jo en del av gleden:)
  Trude :)

  • Lev Livet Lett Lokki

   26. april 2012 at 16:46 Svar

   Jeg er så enig! Å drømme og planlegge er en del av hele gleden – og at det ikke blir for mye!
   Sakte men sikkert – åååå det er SÅ moro synes jeg!
   Ønsker deg fine vårdager Trude!
   Klem

Legg inn en kommentar