Marsbuketten – en vårlig blomsteroppsats

En vårlig blomsteroppsats…

…blir det jeg kaller marsbuketten. Ja det er jo egentlig ingen bukett, men jeg er ikke så rigid med tanke på disse månedsbukettene, så en og annen blomsteroppsats får bli med i «bukettklubben».

En vårlig blomsteroppsats

Så her er altså jomfruoppsatsen i den nye blomsterpotten. Jeg er så glad i grønntonene som bladene har – så det ble en grønn oppsats med noen hvite innslag…

Blomsteroppsats i vårlys

Og for en lykke når solen titter frem og får bladene til å glitre…

Vel altså – tilbake til hvordan jeg satt opp blomsteroppsatsen. Først satt jeg alle plantene i vann og lot de trekke over natten. Det gjør jeg alltid når jeg skal lage oppsatser, så jeg er sikker på at plantene har fått trukket til seg godt med vann.

I bunn av blomsterpotten la jeg lecakuler, tok plantene ut av pottene sine og satt dem inntil hverandre. De små kaktusene trengte å komme høyere opp og det løste jag ved å legge flere lecakuler under dem. Så fylte jeg lecakuler der det var hull. Så la jeg på mose for å dekke til så det ble helhetlig grønt og vakkert – og til slutt noen kongler!

Min blomsteroppsats for mars

Plantene jeg har brukt i jomfruoppsatsen er:
 • 2 x hvite perleblomster
 • 3 x minikaktus
 • Glanspilea [Pilea depressa]
 • 2 x Pletter i luften [Muehlenbeckia complexa]
Det lille ekstra:
 • lecakuler
 • mose
 • kongler

Nå varierer det jo hvor lenge plantene står og perleblomstene vokser jo relativt raskt og vil avblomstre om ikke så lenge. Da kan jeg enkelt bytte ut disse to slik at blomsteroppsatsen ser fresh og fin ut så lenge våren varer. Og om det er liv laget i de andre når jeg vil lage en ny blomsteroppsats – så kan de fint pottes om og leve videre som vakre grønnplanter i stua.

Jeg må si jeg er særs fornøyd med jomfruoppsatsen og synes blomsterpotten fungerte akkurat som jeg har tenkt meg. Og selvsagt deler jeg denne med deg ♥ Glad vårdag, kose venner ♥

 

2 comments on “Marsbuketten – en vårlig blomsteroppsats

 1. Så fin blomsterpynt du har laget! Akkurat nå trenger jeg nok litt blomstertips (for jeg ser ikke så mye utover prosjektene mine), og når jeg får tid, skal jeg jammen kjøpe noen blomster og følge tipsene dine…! Jeg har nemlig en blomsterform som er ganske lik din, bare litt enklere, den er også oval og veldig praktisk. Brukte den i fjor til å sette primulaer i!
  Akkurat nå har jeg et prosjekt som må korrekturleses – og så får vi se videre ;)
  Ha en riktig god helg, min venn!
  Stor klem fra meg :)

  • Så moro, Sylke! Ja det er utrolig praktisk å ha en sånn «universalpotte» – også er det så kost med litt vårlig nå ;)
   Lykke til med korrekturlesingen!
   Stor klem til deg :) Ja det blir en solskinnsklem for her er det vakker sol:)

Legg inn en kommentar