Man tager det man haver…

Skvallerkaalsalat

Jeg elsker salater og spiser det ofte. Salatene består oftest av det jeg finner i kjøleskapet, det er lettvint enkelt og blir alltid godt :)

Nå har jeg begynt å bruke noe i salaten jeg haver grasalt mye av… skvallerkål! For noen dager siden laget jeg en salat med kun skvallerkål som primæringrediens, da kom Kjærligheten med en ganske tydelig melding;  «jeg trenger ikke noe skvallerkål neste gang!»  – Du sier ikke det kjekken.., nåvel vi får nå se på det.

Jeg synes imidlertid det var godt, men det hadde kanskje vært bedre å blande i noe annen salat også! – joda jeg tok den. Denne gangen tok jeg issalat og romainesalat og skvallerkål, tror du ikke Kjærligheten sa han synes det var godt! (Han visste da IKKE på det tidspunktet at han hadde fått litt av den skvallerkålen han ikke trengte.., men sto faktisk ved sitt utsagn etter at jeg informerte om skvallerkålinnblandingen…) Flott det kjekkern!

Så det er ikke siste gang skvallerkål er en ingrediens i middagsretten her i alle fall – og vi går neppe tomme!…

For ordens skyld –  her kommer en oversikt over alle ingediensene i min førbløffende gode «skvallerkålsalat»… ;)

Issalat
Romainesalat
SKVALLERKÅL :)
Rødløk
Honningmelon
Avokado
Skinkebiff (rester fra gårdagens grillmiddag)
Bacon
Pinjekjerner
Pista´sjnøtter

 

Vel da håper jeg flere med en høyaktiv skvallerkålhage lar seg inspirere og vil forsyne familie og venner med denne  delikatessen…

Vel Bekomme godt folk!

 

6 comments on “Man tager det man haver…

 1. Men i alle dager, det har jeg ikke tenkt på en gang! Vi har jo hagen full av skvallerkål, nå skal det jaggu meg testes ut! :)

  TAKK for tips!

  Klem :)

  • Lev Livet Lett Lokki

   6. mai 2012 at 14:53 Svar

   Håper det smaker!
   Ja jeg har også så mye at jeg kan fø halve Sverige… for å se det positive i det – alltid frisk salat rett utenfor døren! Kortreist mat heter vel det ;)
   Trivelig måltid Fru Perez!
   Klem

 2. Jeg har spist mye rart fra naturen, men aldri skvallerkål. Den vokser ikke her hos oss.
  Kanskje jeg må hente meg en avlegger… Vet at vi hadde det i hagen når jeg bodde i Bodø.
  Salaten din ser kjempegod ut! Ønsker deg ei flott uke! Klem :)

  • Lev Livet Lett Lokki

   7. mai 2012 at 10:26 Svar

   Da må jeg si – hedligvis for at du ikke har den i hagen, for makan til ugress som overtar har jeg aldri opplevd før!
   Jeg har skrevet et innlegg hvor jeg lurte på om det jeg hadde i hagen var markdekkende eller ugress? – og jeg fikk svar at det var alle hageeierenes store skrekk, ugresset skvallerkåljeg hadde! Du ser noen bilder
   Men har man det får man gjøre det beste ut av det – og det gjør jeg vet du :)
   Jeg spiser skvallerkål hver dag nå, skal se det er utrolig sunt ;)
   Fine dager til deg Gry!

 3. Hmmm – jeg har jo lest at skvallerkål kan spises, men så langt har jeg «bare» prøvd å plukke dem bort – noe som selvfølgelig ikke går. Hvor mye energi jeg har brukt på å være irritert på det ugresset skal jeg ikke si en gang. Men det er jo en ide å hevne meg ved å spise den. Kanskje… :)

  • Lev Livet Lett Lokki

   8. mai 2012 at 11:35 Svar

   Ja vet du den tar helt over her også!
   Vi lager flere og flere stenbed, og har store potter jeg setter både busker og blomster i. Da kommer liksom ikke skvallerkålen like lett til.
   I de større bedene har det tatt helt over! – på sikt blir det stenbed der også! – også kan man sette potter oppå stenen, funker fint og det blir veldig dekorativt.
   På plenen så klipper vi den kort – så her blir det den løsningen, lettvint og greit – også spiser jeg litt nå når den er god, de små friske bladene er best!
   Hageprogrammet «Trädgårdstoppen» anbefalte faktisk å spise den i et av sine program :)
   Vi får gjøre som du sier, bruke minst mulig energi på den – vi lever vårt liv og den sitt ;)
   Må du ha fine dager Trude!
   Klem

Legg inn en kommentar