Maibuketten – eller 17. mai-blomster om du vil :)

17. mai-blomster kan settes opp på så mange måter,

og jeg har laget et par varianter. Begge versjonene har fargene rødt, hvit og blått, men fargene dukker opp litt ulike steder…

17. mai-blomster i vinduet med faget vann.

Som her hvor jeg har fargesatt vannet. Og som vaser har jeg brukt enkle kjøkkenglass, for jeg synes det er fint med like «vaser». Jeg tilsatte rød pastafarge (Wilton RED-RED) i det ene vannet og blå (Wilton ROYAL BLUE) i det andre. Og i det «hvite» er det kun rent vann. Jeg har brukte hvit krysantemum i alle for å få en helhet. Og så enkelt kan du få 17. mai-preg over det hele.

Blå tags og popcornesker til 17. mai-blomster

Potteblomster holder lenge og er alltid kjekt å bruke – og igjen er blomstene hvite (ildtopp). Disse har jeg satt i hver sin popcorneske. Eskene er ganske høye så i bunn har jeg satt en skål på hodet og så står blomsten i en blomsterpotte oppå skålen.

17. mai-blomster som roper Hipp - hipp - hurraaa!

Jeg ville selvsagt ha inn litt blått og lagde blå tags selv. Det lager du superenkelt slik:

  • Klipp ut rektangler av blå kartong (mine måler 8 x 6,5 cm).
  • Klipp så av to av hjørnene
  • og lag et hull sånn ca. midt mellom der en plass.
  • Og skriv på: Hipp på den ene – hipp på den andre – og hurraaa! på den tredje, med en hvit tusj.

 

17. mai-blomster pynter vakkert opp på 17. mai-bordet.

Så trer du en blå snor gjennom hullet og snurrer rundt esken noen ganger og knyter en knute. For å få tagsen til å «stå» riktig har jeg festet den med litt tack-it/skoletyggis.

Bordet har jeg dekket med det jeg har! Jeg blander ulike serviser, gammelt og nytt, men har som fellesnevner at det går i rødt, hvitt og blått.

Her blir det stille og rolig som alltid, men vi koser oss litt ekstra. Vi flagger og roper litt oftere HURRA enn vi gjør til vanlig 😉

Da ønsker jeg deg en nydelig feiring i morgen – der du er 

Legg inn en kommentar