Lyddemping av KS flaggermusstol ~ D.I.Y.

Min lenestol er en KS flaggermusstol

og jeg er superbegeistret! Den er helt nydelig å sitte i. Og som med alt skinn blir det lekrere desto mer du bruker det og skinnet eldes, synes jeg da. Det er også en behagelig nakkepute på stolen som henger løst, slik at du kan regulere høyden på den. Og i enden av den henger det en liten stålstang som gjør at nakkeputen holder seg der den skal.

MEN – når jeg reiser meg opp, så blir det litt fart i stålverket, og når stål treffer stål blir det mye lyd. Og for mitt sensitive sanseapparat oppleves det som VELDIG. MYE. LYD! Snakk om å få dombjellekonsert i bakhue – dét er oppskrytt altså…

Så jeg tenkte litt på saken og bestemte meg for å surre inn stålstangen i mykt lær – for dét ville løse problemet.

Kjærligheten fikk i oppdrag å shoppe mykt skinn i en mørk brunnyanse og fant den perfekte skinnbiten i en restekasse. At nyansen på skinnet er noe lysere enn på stolen spiller ingen trille for hverken Kjærligheten eller meg.

Lyddemping av KS flaggermusstol ved hjelp av skinnremser - D.I.Y.Slik gjorde jeg:
  • Jeg la skinnet på et flatt underlag og tegnet opp 2 cm brede remser. Når en bruker restebiter må en passe på at skinnet faktisk er langt nok til formålet, og det hadde Kjærligheten sjekket før han kjøpte det.  Har jeg den perfekte shoppingassistenten eller? – JEPP!!
  • Etter at jeg hadde tegnet opp remsene klippet jeg dem opp med en skarp saks.

Stålstangen henger løst i en løpegang så planen min var å surre skinnremsene fra enden og inn mot løpegangen og skjule endene inni løpegangen. Det fungerte fint det!

Lyddemping av KS flaggermusstol ved hjelp av skinnremser - D.I.Y.

  • Jeg målte og markerte på stålstangen hvor langt inn jeg måtte surre skinnet (slik at enden kom under løpegangen). Det gjorde jeg på begge sidene av stålstangen før jeg begynte å ta på skinnremsene!
  • Så var det tid for å feste skinnremsene. Jeg startet med å påføre lim (jeg brukte limpistol) på enden av stålstangen. Og la så skinnremsen på limet og litt ned på siden slik at skinnremse-enden ville bli skjult av det skinnet jeg surret rundt.
  • Jeg ventet litt, slik at limet fikk «satt seg» og så begynte jeg å surre skinnremsen STRAMT rundt ståstangen – helt ned til merket. Det var ikke behov for å lime underveis.
  • Så klippet jeg av skinnremsen og festet den fast i stålstangen med lim.
  • Videre brukte jeg en strikkepinne til å vippe ut løpegangen, slik at jeg fikk skinnremsen inn under løpegangen og dermed fikk skjult skinnremse-enden der.
  • Så gjentok jeg det samme på den andre siden.

Lyddemping av KS flaggermusstol ved hjelp av skinnremser - D.I.Y.

Det ble skikkelig vellykket, så jeg gjorde det samme på nakkestøtten til den andre flaggermusstolen også. Så nå er det slutt på dombjellekonsert når noen reiser seg fra de stolene.

Og det er så DEILIG!!!!

Jeg blir litt småskrullete begeistret når jeg ved hjelp av enkle midler får fikset noe som har vært et problem, men ikke lenger er det!!

Så da håper jeg dere ble inspirert til å gjøre det samme, om noen av deres stoler musiserer i overkant mye 😉

Lykke til!

4 comments on “Lyddemping av KS flaggermusstol ~ D.I.Y.

  1. Du er makaløst kreativ og løsningsorientert kjære kusine! Og ja, du har en super shoppingassistent! . Nyt de flotte og lydfrie stolene . God helg! ️

  2. For øvrig et fantastisk artig uttrykk du hadde der du sitter i stolen med bjelleklang-lyd i øra…. :) :)

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.