Lag en supersøt hjertepompom ♥︎

En hjertepompom er veldig enkel å lage.

Og siden jeg bare er pittelitt opptatt av detaljer, så laget jeg en hjertepompom i rødt, til å ha på min mobilveske, for å matche mobilen da ser man… Hjertepompom som dekor på min mobilveske

Utgangspunktet for hjertepompomen er en rund pompom, eller en dusk om du vil. Jeg har laget min pompom med en dusk mal, eller pompom maker som de også kalles. Og jeg har valgte størrelse 65 mm da det passet best til min lille veske.

Jeg brukte rødt restegarn, tre ulike. Jeg surret og surret – klippet og knøt, til jeg hadde en fin pompom. Og det er nå formingen av hjertet begynner.

Bruk en litt stor knappenål til å sette der du vil ha toppgropen i hjertet. Stikk knappenålen inn mot senter av pompomen slik at den står fast. På den måten kan du orientere deg om hva som er opp og ned på det som skal bli et hjerte – og hvor du skal klippe.Slik klipper du en hjertepompom

Start med å klippe av sidene nede – slik at pompomen får en V-form nederst. Og så klipper du V-formen oppe. Kipp litt forsiktig inn mot der nålen står – fra hver side, slik at du får en fin V – som på bildet over. Pass på å rufse litt i pompomen slik at du ser hvordan trådene naturlig legger seg. Finklipp med en en litt mindre saks etterpå – slik at du får myke fine overganger – og hjertet blir fint å se på fra alle kanter.

På bildet over kan du se hva jeg har klippet av. Den sorte prikkete linjen viser pompomens utgangsform, da den var helt rund, og det hvite innenfor er alt som er klippet vekk. På bildet til høyre ser du hvordan hjertet ser ut fra siden. Jeg lot hjertet være tykkest på midten og har skrådd meg forsiktig ned mot spissen og opp mot toppen.

TIPS:

Ha en skoeske eller liknende under når du klipper – så slipper du pittesmå garnrester OVERALT…

Siden jeg skulle feste hjertepompomen i min mobilveske måtte jeg ha noe å feste den med. Jeg valgte en skinnsnor. Jeg la skinnsnoren dobbelt og festet skinnsnoren med en tynn rød tråd. Knøt den tynne røde tråden hardt fast og klippet den av. Den tråden forsvinner innimellom og blir ikke synlig, forutsatt at du velger samme trådfarge som pompomen da 😉

Da ønsker jeg deg lykke til! – om du også vil lage en hjertepompom ♥ 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.