Lag noe nyttig med restegarn

Jeg har en del restegarn liggende

og har funnet en glitrende måte å bruke det på. Jeg hekler og strikker små plagg til nyfødte barn som trenger et varmt plagg for å overleve. At mitt restegarn skal få en så fin betydning hadde jeg ikke forestilt meg.

Restegarn som blir til søte små jakker

Ofte ble mitt restegarn bare liggende… For det har så ulik tykkelse, og farger spriker i alle retninger… Og OM jeg tok utgangspunkt i et garnnøste for å lage noe så måtte jeg alltid supplere med en del garnnøster til… Og så får jeg enda mer restegarn…?!…

Men når plaggene er så små så holder det med et garnnøste til en liten jakke eller lue. Et perfekt restegarnprosjekt altså! Og jeg må si jeg koser meg veldig med dette – og samlingen med små jakker og luer vokser og vokser ♥

Restegarn kan brukes til å lage nydelige plagg til små babyer som treger det

Oppskriftene jeg bruker har jeg funnet i boken «Sticka och skicka» som er skrevet av Anna Braw. Den inneholder mange enkle oppskrifter på plagg til små babyer. I boken er det oppgitt en svensk adresse man kan sende de plaggene man lager til – og så sørger de for at plaggene når frem til dem som trenger det. Mange steder i verden kan et varmt plagg være avgjørende for om den nyfødte overlever eller ikke.

To små jakker laget av restegarnAt jeg kan sitte her hjemme og lage noe som kan bety så mye for et lite barn, det synes jeg er så utrolig koselig. Jeg har enda endel restegarn jeg kan lage mye fint av – så jeg skal lage noe mer før jeg sender en pakke avgårde ♥

Kjenner du til liknende prosjekter i Norge – del gjerne med deg i kommentarfeltet ♥

GOD HELG!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.