Hvordan fjerne flått/fästing med O´TOM

Daglig plukker vi kravlende flått/fästing fra pelsen til hundene. De har begge flåtthalsbånd/fästinghalsband hvilket fungerer veldig bra. (Ikke alle hunder tåler dette, så en bør teste det ut med forsiktighet) Flått er noen små rakkere, og stort sett vegrer de seg fra å sette seg på en vert som har flåtthalsbånd, MEN av og til skjer det.

Lillebror fikk en like over øyet, men jeg la merke til at han hadde noe der veldig kjapt, og fikk tatt den bort med en gang. Imidlertid kan de feste seg på steder som ikke er lett å oppdage, og idag fant jeg en på Jr da han lå og slikket seg veldig på den ene bakpoten. Og der,  m e l l o m  tærne satt det en rakker – og DEN hadde sittet der noen dager! Det er jo et sabla kjipt sted å få den, og faktisk ikke så enkelt å komme til,  m e n  O´TOM gjør jobben! Det er det beste redskapet for å fjerne flått om du spør meg! For hver eneste gang får jeg skrudd flåtten ut – uten at noen av dens ben, eller hodet, sitter igjen på verten. Selv innimellom tærne hvor det er benete og vanskelig, eller over øyet der øyet er mykt under – fikk jeg ut alt! Det går fort og enkelt hvilket er en fordel når du skal fjerne de fra dyr eller barn!

flått/festing tar du bort med O´TOM

En får kjøpt O´TOM flåttfjerner i pakker med to – det er en til de minste flåttene, og en til de litt større. For enklest å se hvordan du fjerner flåtten/fästingen anbefaler jeg deg å se videosnutten på O´TOM sin side. Her i Sverige får du kjøpt O´TOM på for eksempel apotek, hos veterinær, i dyrebutikker ol – og jeg vil anta det er det samme i Norge. Om du ikke skulle finne den kan O´TOM flåttfjerner kjøpes over nett fra dyrlegebutikken.no.

4 comments on “Hvordan fjerne flått/fästing med O´TOM

 1. Flåttfjernere til katten er bestilt :) Hun har kommet hjem med flått i pelsen flere ganger i sommer, og de har ikke vært lette å fjerne med flåttfjerneren vi har nå. Ikke hjelper det at frøkna forvandler seg fra en bedagelig voksen dame til en vilter katteunge når jeg nærmer meg med pinnsetten:) Sånt orker ikke matmor i denne varmen. Takk for supert tips og link til nettbutikk. Bedre blir det ikke for oss som må holde oss i heimen :)Ps. Hunden din er forresten bare så lekker :)

  • Lev Livet Lett Lokki

   25. juli 2013 at 13:42 Svar

   SÅ bra! Ja det er et viktig poeng at flåtten løsner så kjapt – selv på kronglete steder! OG at en får med alt! Håper din katt får en ny flått-fjerne-erfaring :)
   Og takk for gode ord om gromgutten – jeg er jo SÅ enig :)
   God sommer videre til deg :)

 2. Huff og huff, flått er ikke morsomt! Her var det ikke flått for få år tilbake, men nå har de vandret hit i hopetall. Den ekte mannen går på kraftig antibiotika etter at et flåttbitt i hodet skapte store hevelser, og Balder dachs blir gransket jevnlig. Vi bruker en lignende flåttfjerner, men har også gode erfaringer med en liten dose negllakkfjerner.
  Sommeren har sine sider, men neimenn om flått og andre krypende, flygende og kravlende krapyl skal få lov til å ødelegge den! Fortsatt gode dager til deg – Liv

  • Lev Livet Lett Lokki

   1. august 2013 at 10:06 Svar

   Oi oi oi, jeg håper virkelig mannen din kommer seg! Jeg ønsker riktig god bedring!
   Det der med negllakkfjerner har jeg ikke hørt før, men takk for tips! – det er ofte mange måter å løse et problem på :)
   Også er jeg så enig med deg, flåtten får ikke lov til å ødelegge sommeridyllen – nyt dagene Liv, klem 8-)

Legg inn en kommentar