«Hviskeren» ~ Karin Fossum

«Hviskeren» er en krimbok litt utenom det vanlige,

en sånn krimbok som er stillferdig og til ettertanke. Hvor situasjonen ikke er som en først tror, hvor tittelen sier mer enn en antar etter kun å ha lest de første kapitlene. Historien har fler lag, og den fascinerer.

Hviskeren av Karin Fossum

Hovedpersonen Ragna Riegel er en stillferdig dame, på flere måter. Hun er mor til en sønn som lever i Berlin og er hotelldirektør – eller er han det? Hun er datter av to mennesker som elsket hverandre, men som nå er døde og hun bor i det som en gang var deres hjem. Hennes barndomshjem. Hva har det gjort med henne – og med sønnen, alt det de voksne slet med.

Gjennom parallelle historier blir vi kjent med Ragna Riegel og de menneskene hun arbeider med og som lever nær henne. Med sønnen – som flyttet til Berlin da han var ung. Og med Konrad Sejer – etterforskeren som forhører Ragna etter at hun har utført en alvorlig straffbar handling. At vi ikke får greie på hva den straffbare handlingen er, før langt ut i boken, bidrar til et driv. Og at vi forflytter oss frem og tilbake i tiden, og fra sted til sted skaper dybde og interesse.

Jeg liker godt hvordan Karin Fossum har bygd opp denne romanen. Og jeg tiltales av at boken fremstår lik hovedpersonen – hviskende, blyg og unnselig. Dette er ikke en krimbok du skvetter av – her skjer det grusomme mer som i en sakte film.

Fortsatt god påske – og god lesning!

 

2 comments on “«Hviskeren» ~ Karin Fossum

 1. Karin Fossum skriver veldig godt. Hennes bøker pleier å gå «under huden», og hun er flink til å beskrive menneskene. Denne boken har jeg ikke lest, kanskje noe jeg bør tenke på? ;)
  Ha en fortsatt fin påske, min venn. Sender en god klem :D

  • Så godt sagt, gå «under huden» – jeg er helt enig. Det er noen av hennes beskrivelser som har gjort slikt inntrykk på meg at jeg tror jeg aldri vil glemme dem. Synes denne var veldig spesiell og dempet – og for meg var det en fin leseopplevelse. Jeg håper det samme for deg om du velger å lese den!

   Ha en fin 1. påskedag, Sylke!
   Klem fra meg

Legg inn en kommentar