Egendyrkede gulrøtter!

Makan for en luksus det er å kunne ta opp egne gulrøtter

like utenfor kjøkkenet!

Gulrøtter fra egen kjøkkenhage

Ja dette prosjektet er jeg  fornøyd med! Å ha en engen kjøkkenhage, eller urte- og grønnsakshage, like utenfor kjøkkenet er så praktisk. Vi har allerede nytt godt av både reddiker, spinat, plukksalat, dill, timian og basilikum – ja og jordbær- og sjokolademynte!

Hvorfor jeg har lykkes så godt tror jeg har med jorden jeg sådde og plantet i. Jeg brukte grønnsaksjord til både urtene og grønnsakene. Og solforholdene er nok også optimale. Moro er det i alle fall!

Gulrøtter - nam, nam, MAM!

Jeg synes disse gulrøttene er så fine – de har litt ulike gul-orange valører. Disse kjøpte jeg som frø og sådde direkte ut i en stor potte i april. De kan sås frem til juli, så jeg skal så en runde til, for de kan nemlig høstes helt frem til november!! Frøene er fra Johnsons og heter ‘Rainbow’ F1.

En kan fråtse i gulrøtter når en dyrker selv - jeg smaker :)

Milde makter så gode gulrøtter! Disse er det så tynt skall på – så det holder å vaske dem i rent vann. Superduper sunn snack! Disse er også perfekte å koke en kort stund og servere som tilbehør til sommermiddagene. Ikke bare smaker de godt, men de tar seg riktig godt ut på tallerkenen også.

Det er flere som liker gulrøtter!

Så er det en til i familien som synes gulrøtter er godt! Så her i koser vi oss og nyter av egen avling både to- og firbente!

Dyrker du noe i sommer?

Legg inn en kommentar