I vår grønnsaks- og urtehage bor det en ugle…

ENDELIG har vi fått en grønnsaks- og urtehage!

Som jeg har gledet meg til den skulle stå klar! Vi har sådd og plantet alt i krukker fordi hagen har så til de grader mye skvallerkål. Vi har gjort store forandringer i hagen og fått lagt MYE stein!! og vi bruker krukker til å plante det aller meste i. Da  blir det overkommelig å luke bort det ugresset som frør seg med vinden, så en får en følelse av kontroll.

Uglen våker over urtehagenDisse krukkene står rett utenfor kjøkkenet – og det er så enkelt å gå ut dit og plukke med seg det en vil ha. Jeg må nok vente litt før jeg kan begynne å høste av godsakene, men jeg gleder meg STORT til å nyte.

MEN – så er det noen som liker urtehagen like mye som meg – småfuglene… Så derfor står denne uglen her for å si: Hallå duden – no no no – ikke lov med noe prøvesmaking her altså!!

Min lille urtehage

Uglen er superfin og hodet dingler og beveger seg med vinden, noe som er viktig. Er skremselet statisk skjønner småfuglene veldig raskt at her har frua satt ut noe tullball 😉

Reddiker i urtehagen - ja da får vi vel si grønnsakshagen også :)

 Det vi har sådd og plantet i vår grønnsaks- og urtehage er:
 • Timian
 • Basilikum: en grønnbladet og en rødbladet
 • Spinat
 • Plukksalat
 • Jordbærmynte
 • Sjokolademynte
 • Gulrøtter i nydelige lyse farger: kremhvit, lys gul og sart oransje
 • Reddiker
 • Dill

Jeg har spinat i min grønnsaks- og urtehageSpinaten er faktisk på full fart opp. Ja, jeg blir lett veldig begeistret over sånt – for jeg har ikke akkurat grønne fingre – så at noe kommer opp (annet enn skvallerkål) er en fest for meg.

Min grønnsaks- og urtehage sett fra oven.. Vi har brukt ulike krukker – både i størrelse og form. Og i ulike grånyanser, og så sort da – jeg elsker sorte krukker! Og for at jeg kjapt skal kunne klippe med meg det jeg ønsker, så har jeg en saks liggende strategisk i postkassen min… Altså snakk om smarte greier!

Jeg har da sjokolademynte i min urtehage

Denne sjokolademynten gleder jeg meg SÅ til å bruke på snertene desserter… Moro, MORO, M.O.R.O.!!!!! Og å lage en slik grønnsaks- og urtehage kan en gjøre på en liten balkong også – det er fordelen ved å plante i krukker!

Dyrker du noe spiselig?

4 comments on “I vår grønnsaks- og urtehage bor det en ugle…

 1. Dette ser utrolig kjekt ut! Så moro med den ugla, sånt har jeg ikke sett før! Jeg har to lekablokker som er murt inni støttemuren her foran inngangen, og der har jeg løpstikke og gressløk. Men de krukkene dine ser jo veldig praktiske ut, og du slipper at det blir for mye ugress. Hos meg havner det stadig gressavklipp i «bedet», og det fører til en del ugress jeg ikke vil ha der…
  Ha en fin uke! Klem :)

  • Så hyggelig, Sylke – tusen takk! Men gressløk har jeg prøvd flere ganger uten å få det til og «alle» sier det er så lettvint…! Men jeg skal prøve igjen!!
   Det er jo så godt!!
   Håper du får styr på ugresset ditt, min venn ;)
   ha en herlig uke!

   Klem – klem

 2. Bloggen din er veldig veldig inspirerende og herlig tusen hjertelig takk for ideene du deler med oss!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.