Gluten-, melke- og eggfrie muffins med rabarbra og gulrot – NAM!

Supergode muffins med rabarbra og gulrotJeg sverger til lettvinte oppskrifter, gjerne med ingredienser som speiler årstiden, og disse passer perfekt nå, da de inneholder rabarbra! Så vil du lage noe godt til helgen kan jeg anbefale disse. Du kan servere muffinsene som dem er, eller med litt is eller en klikk krem til.

Muffins med rabarbra og muffins

Ingredienser:

  • 5 dl glutenfritt havregryn
  • 1 dl brunt farin
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 4 små gulrøtter
  • 1,5 dl mandler
  • 2 tynne stilker med rabarbra
  • 1 ss lys sirup
  • 2 dl eplemos

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175°C varmluft, ovnen skal være varm når du setter inn muffinsene.
  2. Ta 3 dl av det glutenfrie havregrynet og kjør det i en mikser til det blir et grovt mel. Ha havregrynmelet i en bolle og tilsett resten av havregrynet. Bland videre i det brune sukkeret, vaniljeekstrakten, bakepulveret og natronet.
  3. Tilsett sirupen og eplemosen og rør til alt er blandet godt.
  4. Skrell gulrøttene og finkutt dem og mandlene i en foodprosessor. Skjær rabarbrastengene i tynne skiver og bland dem forsiktig ned i gulrot/mandelmiksen.
  5. Bland så gulrot/mandel/rabarbramiksen i havregrynblandingen – til en tykk blanding.
  6. Fordel blandingen i 12 muffinsformer og dryss over noen havregrynflarn til pynt.
  7. Stek dem midt i ovnen i 25 -35 minutter, se an. De er klare  når du kan stikke en stekepinne i midten av muffinsene og dra den opp fri for deig.
  8. Avkjøl på rist.

 

God helg og nyyyyt :)

4 comments on “Gluten-, melke- og eggfrie muffins med rabarbra og gulrot – NAM!

  1. Spennende oppskrift, ser veldig deilig ut!
    Ha en fin helg, min venn :)

  2. MUMS, jag ska kräva av mannen att han bakar dessa! TACK för dina fina kommentar hos mig <3 <3 <3

Legg inn en kommentar