Hva skal jeg gjøre når i hagen min?

Ja det spørsmålet stilte jeg meg selv,

og det ville jeg også finne et svar på. Ofte så kan en finne lister i hageblader og på hageblogger over hva som bør gjøres i hagen de ulike månedene i året. Og der er det mange smarte tips å hente. Men jeg hadde behov av å få en bedre tilpasset oversikt over hva plantene i min hage trenger av stell – og når. Og det har jeg funnet en enkel løsning på.

Hagebok til MIN hage!

Jeg har laget meg en hagebok – med informasjon om når mine planter skal beskjæres, og hvordan. Og når hvilken plante skal gjødsles og med hvilken type gjødsel.

Jeg samler etikettene til plantene vi har kjøpt i en kos liten boks jeg har laget selv. (Klikk på linken og du ser hvordan boksen lages.) Men på etikettene står ikke all den informasjonen jeg har behov for. Så for å få en bedre oversikt tok jeg i bruk en liten kladdebok, med litt fin hagedekor på førstesiden, og fylte den med noe mer utfyllende informasjon. 

Slik organiserte jeg hageboken:
  • Først nummererte jeg sidene
  • og laget en indeks.
  • Hver måned fikk noen sider hver,
  • og så fylte jeg i hva som skal gjøres i hagen i de ulike månedene.

Her måtte jeg google litt om de ulike plantene, men siden vi har en relativt beskjeden mengde planter i hagen – var dette ingen stor jobb.

Hageboken gir meg forhåpentligvis nok informasjon til å få en hage som trives...

Jeg holdt også av noen sider til TIPS. Der skriver jeg inn smarte tips og råd jeg kommer over.

Jeg er jo over gjennomsnittet glad i å organisere – så dette er festligheter for meg. Men dette er ikke avansert å lage! – og er noe jeg absolutt vil anbefale deg som trenger pittelitt oversikt over hva dine planter har behov for.

Har du behov for en egen hagebok – eller har du grønne fingre og får til alt? 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.