For å få den beste ribben starter du forberedelsene nå!

Ja en kan lure om jeg tar munnen litt for full nå… den beste ribben liksom…! og jeg som ikke er Hellstrøm, mat-Tina eller Ingerid Espelid… ei heller noe i nærheten… Og når jeg avslører at jeg fikk oppskriften av min frisør lurer du kanskje på om jeg har kaffilurktet litt hardt i det siste…? Neida, neida, det er ikke vanskeligere enn at jeg vil dele dette med dere nettopp fordi jeg ikke er noen mesterkokk, men får til den nydeligste ribben – hver gang!! med denne fremgansmåten! SLIKT må deles! og slik går det til:

Du kjøper tynnribben nå (3-5 kg), deler ribben i biter på 4 x 7 cm ⓵ (sånn ca – gjør det enkelt for deg ifht hvor bena er, det er ikke SÅ nøye). Når bitene er delt SÅ ruter du svoren på hver enkelt bit ⓶. Legg bitene på et fat dekket med aluminiumsfolie og salt og pepre den godt ⓷ og gni krydderet inn . Pakk så inn hele ribbefatet i aluminiumsfolie ⓸ og sett det i fryseren.

Ca 2 dager før steking tar du opp ribben og langtiner den, jeg har den i kjøleskapet det første døgnet og kvelden før julaften tar jeg den ut og setter den på kjøkkenbenken.

Legg de tinede bitene på en rist (tett inntil hverandre) og sett en form med litt vann i under risten som fettet kan dryppe ned i, dette bruker du i sausen. (Pass bare på at det er noe vann i formen hele tiden, så det ikke tørker ut og smakene setter seg fast i formen – det gir ikke den riktige smaken til sausen!…) Sett risten midt i ovnen og stek den i 1 ½ – 2 timer200°C, og den siste ½ timen med døren på gløtt (sett evt noe mellom –  om døren ikke blir stående av seg selv). Om svoren ikke er sprø – sett på grillen og følg med – for dette går fort! (dekk alternativt til de bitene som er ferdigsprø, så ikke de blir brent.)

Hver enkelt bit får finfine stekeyter, de blir så saftige og gode – også er det en fordel at den er ferdig oppdelt, for da er den jo klar for servering! Lettvint og greit, jeg liker slikt vet man ;-)

Det går fint med en mindre ribbe, prinspippet blir det samme, men steketiden må nok minskes noe. Del gjerne med deg om du har noen gode tips – eller kanskje du skal spise noe annet på julaften?

 

2 comments on “For å få den beste ribben starter du forberedelsene nå!

  1. Så smart!
    Vi et fåreribbe på Julaftan :-)
    Men ein av dei andre dagane i Jula vert det ofte ribbe..

    Adventsklem

Legg inn en kommentar