Flittig lise og eføy i skyggen = stortrives

Å plassere flittig lise og eføy i skyggen

har jeg supergod erfaring med!

Flittig lise og eføy stortrives i skyggen

Jeg er veldig glad i blomster og grønt, men ikke så innmari flink! Jeg kan vanne litt etter surremetoden og plantene her må tåle… ja hva skal en si? – de må tåle noen utfordringer 😉  Baksiden av huset ligger mot nord og det er flere store trær som gjør det til en skyggefull plass, men det liker både flittig lise og eføy!

Flittig lise og eføy på baksiden av huset

Og ikke sant det ble kost? Ja, jeg ser også at det ligger «litt» barnåler her og der, men det spiller ingen trille! – en må ikke ha så høye ambisjoner selv om en har hage!

Her har vi plantet i to store sinktønner som tidligere har hatt sitt virke på en fabrikk. Jeg liker ting med sjel og en egen historie – og at det er litt rustikt gir jeg også tommel opp for. Kjærligheten har laget noen hull i bunn, slik at vannet renner ut. Nederst har vi et lag med lecakuler, så en fiberduk og så god plantejord oppå der! Så plantene ned i jorden, på med litt vann – og lykken er fullkommen 😉

Apropos lykke – visste du at flittig lise heter lyckliga lotta her i Sverige? Kost – eller hur 😀

Flittig lise og eføy i sinktønneFlittig lise er en tørst liten frøken, men når de står slik i skyggen tørker de ikke så raskt ut. Men på de varmeste dagene må blomstene få godt med vann! Så har du en skyggefull plass du vil ha blomster på – da anbefaler jeg deg å teste flittig lise og eføy. Flittig lise får du i flere farger, så da kan man jo velge den en selv liker best!

Har du noen erfaring med flittig lise?

2 comments on “Flittig lise og eføy i skyggen = stortrives

 1. Det blomstrer så fint hos deg! Der vi bor nå, blir det heller sol enn skygge. Men jeg hadde en flittiglise inne for noen år siden, som jeg hadde ganske lenge. Fant igjen innlegget der jeg skrev om den: https://lysstreif.blogspot.no/2010/03/flink-plante.html

  Ha en fin helg, min venn!

  Sender en klem din vei :)
  Sylke

  • Så gøy å lese det innlegget igjen!! Ja det er en utrolig fin plante, og mine pleier også å være veldig flinke og blomstre rikelig!! I alle fall når de får stå der de står nå ;)
   I dag er det så varmt her – så nå får vi følge med og vanne så frøkna får det hun vil ha :D eller så sier hun vel ifra ;)
   Ha en nydelige helg, min venn – klem til deg!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.