Flere urter – nå i vinduskarmen…

Jeg synes det er veldig festlig å dyrke egne urter,

og dere har allerede sett bilder fra grønnsaks- og urtehagen og noe av det jeg har høstet derfra.

Jeg gjorde egentlig en feilbestilling. Jeg trodde jeg bestilte noen frø, men det jeg hadde bestilt var en pose med frøpads…? Jeg hadde ikke sett noe liknende, men altså – frøene ligger riktig plassert mellom to papirpads. Helt hva slags type «papir» dette er, vet jeg ikke.

Av dette skal det bli urter - gressløk for å være helt presis

 

Slik skal det gjøres:
  • Fyll en potte med kompostjord.
  • Legg på frøpadsen
  • og dryss over litt kompostjord på toppen.
  • Gjennomvann godt!
  • Så skal de plasseres på et varmt sted i 15 – 20 C.

Frøpads som skal gi meg gode urterDet eneste du skal gjøre videre er å hode jorden fuktig – og så skal det komme opp noe etter hvert… Bildet lover mye 😉

Disse kan sås hele året – og da også høstes hele året. Sabla festlige greier, så jeg gir det et forsøk. Og blir det vellykket skal jeg gjenta det hele. I posen var det nemlig fem frøpads og jeg har kun brukt to…

Enn så lenge litt stusselig, men urter skal det bli!

Enn så lenge ser det litt stusselig ut, men de har kun stått her i et par timer 😀 Så urter skal det bli – deilig gressløk! Om jeg får det til da…

Har du testet noe liknende?

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.