Flått i telys – supersmart løsning (om jeg skal si det selv…)

Her i skogen er det så himla mye flått!!

Vi går over Lillebror etter hver lille tur han er ute, men så er hans pels veldig takknemlig å se flått i – siden han er så lys. Og så da – når en får syn på en rakker – hva gjør man?

Flått i telysJeg bruker mitt eget supersmarte… 😉 triks – telys-trikset! (Det ble da veldig så tydelig at hendene mine er knusktørre på dette bildet, får være forsiktig så nær flammen, så ikke lanken tar fyr…) Men altså – med en gang vi kommer inn tenner jeg et telys og så starter jeg jakten. Finner jeg en flått slipper jeg den ned i det brennende lyset. Flåtten dør umiddelbart i kontakt med varmen – og så stivner den i stearinen – hvilket er himla praktisk. Jeg oppbevarer dette telyset på en spesifikk plass – slik at en ikke bruker dét lyset til kaffebordet om du skjønner… Jeg bruker det samme telyset flere ganger – og det gir seg egentlig selv når du bør ta i bruk et nytt.

Flått i telysAt flåtten dør raskt og også blir værende på et sted liker jeg… For de kan fort kravle videre og finne seg en ny vert… – og den tanken gjør meg ikke overbegeistret.

OM en rakker smetter unna mitt haukeblikk og setter seg fast på Lillebror (eller noen av oss – vi har til gode den erfaringen!) bruker jeg et superpraktisk redskap – en O′TOM til å fjerne flåtten. Jeg har skrevet om hvordan vi bruker den tidligere.

Så nå håper jeg du også tar i bruk telys-tipset om du er på flåttjakt! Lykke til!

Legg inn en kommentar