En sommergave som gleder

Å gi bort en sommergave

når en skal på trivelig kalas – det er kost for både giveren og mottakeren. Jeg har plantet en liten sukkulent i en krukke med lokk. Dette er en enkel, rimelig og supersøt sommergave.

En sukkulent i sommergave

Sukkulenter kommer i mange ulike former og variasjoner. De jeg har brukt heter Echeveria hybrid. Felles for sukkulenter er at de tåler å tørke ut – hvilket kan være praktisk i disse sommertider.

Jeg synes disse krukkene med lokk er så dekorative og ekstra lekkert synes jeg det er når materialet sukkulenten er plantet i er synlig gjennom glasset.

Slik lager du enkelt en sommergave

Nederst i krukken har jeg et lag med lecakuler (1). Det er superviktig at ikke sommergaven drukner! og da trengs vekstforhold med god drenasje. Så har jeg blandet vanlig blomsterjord og sand, 50% av hver (2), og har fylt krukken nesten helt full med jord/sandblandingen. Så er det bare å lage en liten grop og plante sukkulenten og legge på litt bark rundt (3).

Helt til slutt har jeg snurret hyssing rundt krukken, og i den har jeg festet to etiketter (4). På den ene etiketten har jeg skrevet navnet på planten, og på den andre noen tips om hvordan sukkulenten bør pleies.

  • Mye sol ☀︎
  • Lite vann – vannes hver 2- 3 uke. TIPS: Er bladene myke = tid for vanning. Bladene skal være litt harde.

Sukkulent som sommergave

Så da håper jeg dette er en sommergave som faller i smak!

GOD S☀︎MMER, fine venner!

2 comments on “En sommergave som gleder

  1. Det er en koselig gave, og enkelt å stelle!
    Jeg ønsker deg gode sommerdager og sender deg en stor klem :D

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.