Egendyrkede grønnsaker til middag

Hvilken luksus det er å tusle ut i hagen og ta med seg egendyrkede grønnsaker inn.

Ja, jeg synes det er så stas altså. Jeg har jo ikke de grønneste fingrene og blir alltid imponert når noe titter opp av jorda. Og når det ikke er ugress, men faktisk det jeg sådde – ja da blir jeg småskrullete begeistret!

Egendyrkede grønnsaker til middag - spinat

I år som i fjor har jeg sådd spinat. Jeg forkultiverer ikke, men direktesår ute i store krukker. Det er veldig enkelt å få til! Jeg er nøye med å så i god jord (jeg har brukt Hasselfors sin Eko-Jord) og at såstedet får mye sol, og vann så klart. Etter noen dager er de på gang.

Jeg har også sådd reddiker. De er så rike på smak! – og passer perfekt i mine salater.

Egendyrkede grønnsaker til middag - reddiker

Jeg spiser ofte salat til middag. Og salatretter kan varieres i det uendelige. Nå passer jeg på å fråtse i det jeg har dyrket selv, og så supplerer jeg med det jeg ellers har… Denne gangen ble det en vegetarvariant.

Dagens salat (til en person) består av:

•  En neve spinat  •  2 – 3 reddiker  •  2 – 3 små poteter (kalde, rester fra gårsdagens middag)  •  2 – 3 små tomater  •  1/4 rødt eple  •   ca. 5 cm slangeagurk  •  noen tynne skiver rødløk  •

Egendyrkede grønnsaker til middag

De egendyrkede grønnsakene er så freshe og trenger ikke mer «dressing» enn et par dusjer med balsamicoeddik og litt saft fra en sitron. Og så bittelitt flingsalt og litt nykvernet pepper på toppen – Voilà!

Så friskt og så godt!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.