Det vokser og gror… (nesten hver gang…)

For en liten stund siden plantet jeg noen frøpads

som skulle bli til lekker gressløk.., om jeg fikk det til… Det gjorde jeg ikke!  Det ble bare noen stusselige «gresstrå» uten kraft til å holde seg selv oppreist. Og da det begynte å kravle fluer opp av jorden farte pottenellikene ut før jeg rakk å fotografere hverken fluer eller stusselig gressløk…

Men jeg er ikke den som gir meg! Og siden fluene så ut til å trives bedre i de terrakottapottene enn gressløken… – skal jeg nå teste hvordan det fungerer å plante i en såboks. Jeg har også byttet ut gressløkpadsen med salatkarsefrø.

Jeg sår salatkarse i en såboks

Såboksen består av tre deler:
  1. En tett boks, som skal være underst.
  2. I den underste potten settes en boks med hull i – og det er i denne jord og frø skal legges.
  3. På toppen skal det et lokk og det har en rist øverst, slik at en kan ventilere.

Slik sår jeg salatkarse i en såboks

Slik sår jeg salatkarse i en såboksNå skal såboksen plasseres et lyst og varmt sted, men ikke i direkte sollys. I såboksen kan du så hele året, men det er mulig det trengs noe ekstra lys vinterstid.

Dusj såingen de første dagene, men etter det kan du vanne med en vannkanne.

Lokket skal være på helt frem til plantene er 1-2 cm høye. Og når plantene er 8 cm høye kan de høstes og spises. Dette skal visstnok ta 12 – 18 dager…

Salatkarse sådd i en såboksSå får vi nå se da… –  jeg er i alle fall håpefull og satser på lekker salatkarse, om litt… 😉

Uten fluer…

Legg inn en kommentar