Slik bretter du servietter lettvint og lekkert

Jeg er veldig glad i detaljer, og servietter synes jeg pynter opp så fint.

Og med enkle grep blir det fest på en onsdag!

Lettvint bretting av servietter

Denne måten å brette på er veldig enkel – og jeg skal vise deg hvordan – steg for steg.

Slik gjør du:

Velg en serviett som er kvadratisk og legg åpningen opp mot høyre. Brett det øverste laget av servietten tilbake ned mot venstre hjørne og press ned bretten.

Bretting av servietter 1Ta tak i det neste serviettlaget og brett også det tilbake ned mot venstre, men ikke så langt som sist. La spissen overlappe den forrige brettlinjen – og pass på at brettlinjene blir parallelle.

Putt nå hjørnet på serviettlaget ned i lommen, som ble dannet av det første serviettlaget du brettet.

Bretting av servietter 2Så gjør du det samme med neste serviettlag. Brett også det ned mot venstre hjørne, slik at spissen overlapper den siste brettede brettlinjen. Og pass igjen på at brettlinjene blir parallelle.

Putt det nye hjørnet ned i lommen som ble dannet av det forrige serviettlaget du brettet.

Ta et fast grep og vend servietten slik at baksiden kommer opp – og det hjørnet som før var opp mot høyre er nå hjørnet opp mot venstre.

Bretting av servietter 3

Brett inn en ca. 2 cm bred brett fra venstre side.

Nå skal du lage en brett på høyre side. Pass på at den er såpass bred at den overlapper den venstre bretten – slik at du kan putte det nederste hjørnet oppi den lille lommen nederst til venstre. Dette låser liksom konstruksjonen. Press ned brettene slik at de blir skarpe og fine – og vend servietten.

Bretting av servietter 4

Ferdig bretta!

Nå har det dannet seg tre lommer foran på servietten, som du kan legge ting i. Jeg har lagt i en skje, en kniv og en gaffel.

Bretting av servietter og hva du kan ha i lommene...Å brette serviettene på denne måten fungerer så klart like godt på de mindre kaffeserviettene, det eneste du må passe på er at de er kvadratiske.

Her er noen flere ideer på hva som kan legges i serviettlommene…

Bretting av servietter og forslag til hva du kan ha i lommene

Til 17. mai for eksempel.., en pose med porsjonskakao, et sugerør og en lang røreskje. Eller – i en liten kaffeserviett – en tepose (som jeg forresten har laget selv – hvordan ser du her), en liten teskje og en pose med farget sukker.

Jeg har brukt servietter som er hvite på baksiden, så bruker du servietter med lik farge på begge sidene blir det ekstra lekkert ♥

 

Utrolig at noen servietter kan få en så begeistret!

 

2 comments on “Slik bretter du servietter lettvint og lekkert

  1. Så lurt! Dette ser veldig elegant ut!
    Håper du koser deg i dag!
    Klem

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.