Bland gammelt og nytt servise – det blir kjempefint!

Jeg har arvet et og annet servise

opp gjennom årene. Ja ikke nødvendigvis sånn 12 av hver, men endel kopper, asjetter og bollenikler. Og jeg vil gjerne fremme verdien av å kombinere gammelt og nytt og ting som ved første øyekast ikke hører sammen. Og fra et miljøperspektiv er det også noe å foretrekke – at en ikke trenger å kvitte seg med alt, selv om en ikke har et helt «sett». Det er nemlig superlekkert å kombinere endel forskjellig! Og gjør du som meg, og følger noen enkle prinsipper, så håper jeg du også vil bli bitt av mix-og-blande-basillen.

Noe servise er arvet, annet er kjøpt nyttJeg pleier å ta utgangspunkt i en eller noen få farger. Som her – sort og hvitt. Og da kan det godt være ulike nyanser av hvitt og sort. Så lenge du har en fellesnevner som kommer tydelig frem – så er det utrolig hvor mye du kan blande. Du vil allikevel oppleve at det kjennes som en helhet og føle at det passer sammen.

Nytt og gammel servise passer finfint sammenOg om du kommer over en kjempefin kopp, tallerken eller hva enn, så kan du kjøpe kun den ene – og sette den sammen med det resterende du har. Jeg lover deg, du kommer til å bli forbløffet over hvor lekkert det kan bli. Og om vi da trekker tanken enda lengre – og tenker hva en kan komplementere med av blomster, duker og servietter – eller gjenstander. Du milde altså – du kan dekke de lekreste bordene.

Så da håper jeg du ble inspirert til å mikse og blande litt annerledes enn du pleier. Dette funker også finfint om du ikke har de store selskapene, men bare skal dekke litt ekstra kost for deg og noen kjære ♥

Blander du gammelt og nytt servise? 

4 comments on “Bland gammelt og nytt servise – det blir kjempefint!

 1. Så lekkert! Har ikke prøvd å blande servise tidligere, men det fikk jeg jammen lyst til nå :)

 2. Vad fint du har det här hos dig! Och precis som dig blandar jag min servis hur som helst när vi har gäster. Jag tänker som så att varje del i servisen har en egen historia att berätta <3
  Stor kram på dig och ha en fin dag
  Malin "Fnulan"

  • Tusen, tusen takk – nå ble jeg glad <3
   Og for en fin tanke, at hver del har sin historie - det likte jeg :)
   Superstas å ha deg på besøk - og velkommen igjen, kjære du <3
   Fin dag, Malin - og en stor klem til deg :)

Legg inn en kommentar