Bær i hagen

Å plukke bær fra egen hage

gir meg en følelse av glede! Tidligere i vår kjøpte vi flere nye planter som skal gi oss mye bær… Noen «gamle» planter ble bare pottet om og de ser også ut for å stortrives på sine nye solrike plasser.

Bær i hagen - månedsjordbær, søte og gode!

Disse månedsjordbærene vant jeg faktisk som en prikledott av  Anne på Moseplassen. Og den lille «dotten» er nå en stor flott plante med massevis av både blomster og jordbær på.

Månedsjordbær er kultiverte markjordbær; altså en type jordbær som er dyrket frem fra markjordbær.

Jeg elsker disse hvite jordbærene! De er så søte og gode! Og planten produserer bær helt frem til frosten kommer, så her blir det bærkos en god stund fremover.

Bær i hagen, blåbær og jordbær

Vi kjøpte tre ulike blåbærbusker, amerikanske sådanne. Og grunnen til at vi kjøpte flere ulike busker er at man bør plante minst to ulike arter for at bestøvingen skal fungere best mulig.

Vi har plantet Vaccinium corymbosum ‘Berkeley‘Vaccinium corymbosum ‘Bluecrop‘ og Vaccinium corymbosum ‘Patriot‘. Og det er masser med blåbær på gang, og de som allerede har modnet er sabla gode!

«Vanlige» jordbær måtte vi også ha. Dette er ampeljordbær ‘Roman‘ og de er remonterende så vi kan høste jordbær gjennom hele sesongen.

At planten er remonterende betyr at den setter nye blomster (og da bær), om og om igjen, gjennom hele sesongen.

Bær i hagen - bringebær på taggfri busk!

Vi har også valgt å sette bringebærplantene i potter, i store vinterisolerte potter. Vi har to arter: ‘Ruby beauty‘ som er en taggfri busk som gir nydelige røde bringebær,

Bær i hagen - aprikosfargede bringebær - nammm!

og ‘Diana‘ som er en bringebærbusk med tagger, men skitt au 😉  Den gir nydelige, søte, aprikosfargede bringebær fra september til november. Men den har allerede gitt meg noen smaksprøver – nam – NAM – N.A.M.!.

Nå har vi godsaker gjennom hele sesongen og jeg er så fornøyd.

Jeg synes det er så gøy å kunne dyrke noe selv. Noe som ikke koster for mange krefter å stelle, og ikke er så grusomt vanskelig å få til. Selv for en som ikke har så veldig «grønne fingre»… 

Legg inn en kommentar