Augustbuketten denne sensommeren

En lilla drøm må jeg nesten kalle min augustbukett,

og i år har jeg også tatt med en urt… Utover det består ikke augustbuketten av så mange typer blomster, men de har alle nyanser av lilla…

Augustbuketten 2017

Lyngen er aldeles nydelig nå! Det er store tuer mange steder på tomten, så lyng ble utgangspunktet og inspirasjonen for min månedsbukett.

Det er et lite jubileum i år – et to års jubileum – for det var augustbuketten i 2015 som ble starten på mine månedsbuketter. Jeg hadde lyng i buketten den gangen også… Om du vil ta en titt så se her 

Augustbuketten ble en lilla drøm

Augustbuketten 2017 består av:

  lyng    lavendel    småblomstret krysantemum    svart kløver    lilla basilikum  

Augustbuketten består også av en urt...

Buketten dufter helt nydelig! Basilikum har foruten duften også et nydelig bladverk, så den måtte jo med! Jeg synes det er så trivelig å lage disse bukettene, men jeg måtte løsne litt på «reglene»…

Etter at vi fjernet mye grønt (SKVALLERKÅÅÅÅÅÅÅL!!!) i hagen, forsvant også en del planter. Røttene til prydbuskene var helt proppet med skvallerkål, så det var rett og slett umulig for oss å ta vare på dem – så derfor har utvalget av blomster blitt noe begrenset.

Og en må evne å tilpasse seg nye forhold, – eller hur?  Så derfor blander jeg i noen kjøpte blomster når det trengs. For hele poenget er å skape noe vakkert, og at jeg bruker noe fra hagen. En må da tilpasse seg så det forblir lettvint dette her 😉 

Har du en augustbukett på ditt bord?

God august videre, fine venner!

Legg inn en kommentar