Aprilbuketten kledd til påske

Bukett og bukett…

…ja, ordet aprilbuketten er kanskje litt missvisende å kalle stasen, når det snarere er en blomsteroppsats. Men jeg bruker det begrepet litt vidt da skal vite, for mine månedsbuketter kan både være buketter, oppsatser og litt av hvert…  Så her ser du månedsbuketten for april – og for den observante så er den mye lik marsbuketten…Aprilbuketten

Det grønne: Glanspilea, to Pletter i luften, tre minikaktuser og mosen, er som i marsbuketten. Men da Perleblomstene rett og slett vokste fra sitt gode rykte klippet jeg av blomstene, men lot løkene og jorden være igjen. For nå hadde jeg lyst til å bruke reagensrør, som små vaser, til å ha avskårne blomster i. Reagensrørene fikk god støtte når jeg satt dem ned i jorden mellom løkene. Jeg laget et hull med en blomsterpinne først – slik at reagensrørene ikke skulle belastes for mye og gå i stykker.

Aprilbuketten

Og med så enkle grep kan en forandre og fornye, og disse fire ranunklene gjør så mye ut av seg. Og så kommer de ekstra godt frem når de får stå litt sånn en og en… Og når en eller flere av dem sier «takk for seg» – så er det bare å sette dit en ny.

Påskreder i aprilbukettenFor at aprilbuketten skulle få et påskepreg la jeg i et par reder med kunstige egg og noen fjær.

Påskereder i aprilbukettenDet var ikke nødvendig å feste redene, og de kan enkel fjernes når påsken er over og stasen skal få et nytt utseende.

Ranunkler i aprilbukettenSom du ser har reagensrørene mine ulike høyder – og det synes jeg gir en fin effekt.  Om du ikke har ulike høyder på dine reagensrør kan du enkelt løse det ved å stikke noen dypere ned i jorden enn de andre.

Spruteflaske brukes til å få vannet i reagensrørene

Vanningstips:

Reagensrørene er lange og tynne og ikke akkurat enkle å treffe med vannstrålen om du vanner med en vanlig vannkanne. Så jeg bruker en spøyteflaske for å få vannet dit det skal – i reagensrørene da altså ;) Det funker finfint!!

Jeg synes det er så koselig med blomster på bordet. Og at en kan ha ting lenge, samtidig som det blir litt nytt og fresht. Ja jeg jodler av begeistring og håper det vil inspirere!

Legg inn en kommentar