Sommerminner i en boks…

Sommerminner i en boks Lev Livet Lett Lokki

Sommerminner klare til…

…å fryses ned. Ja, det er ikke tullball en gang, for om litt putter jeg disse velduftende rosene og jordbærmynten i fryseren. Jeg så nemlig et hageprogram tidligere i sommer hvor de frøs ned sommerminner. Det var i en episode av Gunnels Gröna, på SVT, hvor hun var på besøk hos den utrolig inspirerende Marianna Agetorp. Og det var Marianna som viste hvordan en kunne fryse ned «sommeren», og ta den frem når en ønsker… For en genial ide!

Sommerminner jordbaermynte Lev Livet Lett Lokki

Egentlig er det nok en fordel å gjøre det litt tidligere på sommeren, når alt er mer kraftfullt. Imidlertid var ikke jeg i nærheten av kraftfull da, så det ble bare med tanken. Planen var å gjøre det neste sommer, men så ruslet jeg litt i hagen nå… Og da rosene duftet herlig bestemte jeg meg for å teste hvordan det er å fryse ned sommerminner i en boks. NÅ!

Rosen er en klatrerose som heter Ilse Krohn Superiorrose, og den er remonterende (= de blomstrer flere ganger i løpet av en sesong) Planten på bildet over er en jordbærmynte, [jordgubbsmynta] – og den lukter og smaker godt! Av mynte og jordbær så klart.., så det ble noen kvister av den også. Jordbærmynten fikk jeg tips om i et annet hageprogram: Trädgårdstider – også det sendes på SVT.

Sommerminner i en boks Lev Livet Lett Lokki

Greia er at en skal plukke de sommerminnene en vil ha – legge dem i en boks og så fryse dem inn. Og når vinteren stormer og en lengter etter sommer.., da kan en ta frem boksen fylt med velduftende sommerminner og bare drømme seg bort… Har du testet noe liknende? Jeg er superspent på om andre har erfaring med dette. Og jeg gleder meg stort til den dagen det blir sommer her i skogen, midt på vinteren

7 comments on “Sommerminner i en boks…

 1. Marianne Ø Thorbjørnsen

  27. august 2016 at 13:37 Svar

  For en super idé! Gleder meg til å få sommerlige oppdateringer utover vinteren! ❄️
  Klem fra meg

  • Lev Livet Lett Lokki

   27. august 2016 at 18:33 Svar

   Ja, det der synes jeg var verdt et forsøk! – og jeg skal selvsagt dele erfaringen ❥
   Ønsker deg gode dager, Marianne – klem

 2. Det var en spennende idé, dette har jeg ikke hørt om før! Kos deg med sommerminnene når det passer ;)
  Og så ønsker jeg deg en (fortsatt) fin helg!

  Stor klem
  Sylke

  • Lev Livet Lett Lokki

   28. august 2016 at 10:08 Svar

   Enig! Stas med inspirasjon som får en til å «jazze» litt – vi får se om sansene «jazzer» utpå vinteren også da ;)
   Glad søndag, Sylke! Klem

 3. Jeg pleier å fryse ned urter, men ikke blomster. Rosenblader tørker jeg og bruker de til jul i englekyss. Tørker og ringblomst, kornblomst og mynteblomster.
  Jeg har prøvd å fryse ned rognebærklaser til bord- dekorasjon men de flese detter av stilken når de tiner. Lykke til med ditt prosjekt.
  Høstklem til deg. ❤

  • Lev Livet Lett Lokki

   9. oktober 2016 at 20:51 Svar

   Så spennende, Gry! Jeg skal jammen meg utvide horisonten og teste ut noe av det du beskriver, ja jeg får vente til neste sommer igjen da ;) Men moro å kunne bruke noe av sommerens godsaker utover vinteren.
   Ønsker deg herlige høstdager – varm klem fra meg :)

Legg inn en kommentar