Stek sjokoladekake på bålet!

Sjokoladekake stekt i appelsinskall på et bål,

er en supersmart idé! Ja dette var ikke noe jeg fant på selv, men noe jeg så i Kamille nr 5, og ville prøve selv. Så da Kjærligheten og jeg var på påsketur i hagen så testet vi ut dette.

Først skjærer du toppen av appelsinen, og presser ut det meste av appelsinsaften. Gjør det litt varsomt, siden appelsinskallet skal brukes som «kakeform». Så bruker du en skje til å grave ut det meste av appelsinkjøttet – pass bare på at det er litt igjen, så du slipper en ubehagelig smak av skallet.

Lag sjokoladekake i appelsinskall

Så lager du sjokoladekakerøra (ingrediensene i parentes gjør kaken gluten- og melkefri) og dette holder til 6 appelsinsjokoladekaker.

Du trenger:
  • 1 dl melk (rismelk eller den varianten du liker)
  • 1,25 dl hvetemel (0,75 dl mandelmel og 0,75 dl durramel – eller 1,25 dl TORO lys melblanding)
  • 70 g smør (melkefritt melange)
  • 1 egg
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ss kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 appelsiner og noen finhakkede mandler til å drysse over.

 

Slik gjør du:
  1. Ha alle ingrediensene i en bolle (ikke appelsinene og mandlene da altså) og kjør de sammen til alt er blandet (min røre ble ikke helt glatt, da smøret var litt småkaldt, men resultatet ble toppen lell. Så sålenge melet er rørt ut er alt på stell).
  2. Fyll appelsinskallene halvfulle med røre og sett på lokket.
  3. Pakk en og en appelsin inn i aluminiumsfolie. Snurr folien sammen på toppen, slik at du vet hva som er OPP, og røren ikke renner ut. Jeg brukte også dobbelt lag med aluminiumsfolie, siden pakkene skulle på bålet og lett kunne rives i stykker.
  4. Sett pakkene ned i bålet og la de stå der i en 20 – 25 min.

Lag sjokoladekake i appelsinskall

Brett av folien, ta av appelsinlokket og dryss over de finhakkede mandlene.  Klar, ferdig – NYYYYYT 😋

Sjokoladekake stekt i appelsinskall på bålet

Altså – det var godt! Det ble en vidunderlig smak av appelsin også – jeg skal si vi koste oss stort!

Vi hadde jo bålet i hagen – så jeg lagde appelsinene klare på kjøkkenet og la de direkte på bålet. OM du vil ha med disse på tur, litt lengre avgårde enn hagen, da går det fint å gjøre klar appelsinene og røra på forhånd og så har du røra med i en plastfalske. Hell røra i appelsinskallene når du ankommer destinasjonen hvor det er tid for bålkos og stek så herlighetene!

Lykke til!!

6 comments on “Stek sjokoladekake på bålet!

  1. Dette ser jo helt fantastisk ut! Det blir nok dessverre bare med titten her hos meg, for bål pleier jeg ikke å lage, selv om det sikkert er veldig koselig!

    Ha en fin uke, min venn!
    Klem

  2. Åh, så herlig dette så ut! Har planer om masse turer fremover, så dette blir perfekt turgodis. Tusen takk for alle de koselige kommentarene du har lagt igjen hos meg. Nok en gang har jeg ikke fått blogget så mye som jeg har ønsket, men nå altså!!! Stor klem fra Anette :)

    • Ja dette var skikkelig godt, Anette! Håper virkelig du kan kose deg med slike når du er på tur :)
      Og bare hyggelig med kommentarene – du inspirerer skal vite!
      Jeg ønsker deg finfine dager og sender med en stor varm klem :)

  3. WOW detta måste testas till efterrätt när vi har gäster!

Legg inn en kommentar