Sjokoladerede med sjokoladeegg – og en overraskelse…

Å ha sjokoladereder og sjokoladeegg som pynt på en overraskelseskake,
det syntes jeg var en glitrende idé. Ja det skulle bli fine greier, men det gikk ikke helt som planlagt…

Sjokoladerede på muffinsPlanen var å bake en overraskelseskake. Min idé var å la overraskelsen bli en høne – så når kaken ble delt skulle en brun høne bli synlig. Alt gikk som det skulle da jeg laget den første røren, og jeg trykket ut x antall høner av den ferdigstekte kaken.

Så var det kake nummer to, og alt så fint ut. Jeg la litt av den røren i bunn av brødformen og plasserte hønene i tett rekkefølge. Så fylte jeg på med den lyse røren og swuch inn i ovnen. Etter 50 minutter skulle kaken være ferdig. Jeg stakk ned en kakepinne som kom tørr opp – tok ut kaken av ovnen og trodde alt var på stell.

Kaken fikk avkjølt seg før jeg løftet den ut. Men da så den litt snål ut – den bulte ut på sidene og var litt wobbeli å ta på… Ja, for ikke å lage denne kakehistorien alt for lang så etterstekte jeg kaken 2 ganger!! i tilsammen 1 time ekstra – og da det fortsatt rant ut rå røre da jeg delte kaken – da havnet den overraskelsen i søpla.

Hvordan lage sjokoladeredeMens jeg enda var uvitende om at kaken kom til å havne i søppelbøtten – så  laget jeg sjokoladereder som skulle bli finfin pynt på toppen av overraskelseskaken. Og slik lager du dem.

Til sjokoladeredene trenger du:
 • Sjokoladepasta eller brunfarget marsipan.
 • Sjokolade til å smelte.
 • Små påskeegg.
 • Hvitløkpresse.
Sjokoladeredene lager du slik:
 • Gjør sjokoladepastaen myk og press den, eller marsipanen, ut gjennom hvitløkpressen så du får fine «pinner».
 • Dander «pinnene» til et rede og press en skrukork e.l. i midten for å lage en grop til å legge eggene i.
 • Smelt sjokolade og ha i gropen – og legg i eggene.
 • La det stå slik til alt har festet seg.

Supergod muffins med sjokoladerede

Siden jeg nå satt med noen finfine sjokoladereder og ingen kake å pynte dem med – så valgte vi å lage noen muffins. Ja vi – for på dette tidspunktet var jeg skranglete både i sjel og legeme, og trengte hvile og assistanse. Men Kjærligheten fikset supergode muffins med verdens ENKLESTE oppskrift! Dette er en sånn alt-i-bollen-på-en-gang-og-miks-til-en-fin-røre-oppskrift!

Ingredienser til 12 muffins:

(bruk ingrediensene i parentes for å få dem gluten- og melkefrie)

 • 125 g smør (Melkefri margarin)
 • 125 g sukker
 • 125 g hvetemel (TORO glutenfri lys melblanding)
 • 2 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss melk (soya- eller rismelk, eller den melkefrie varianten du bruker)
Slik gjør du:
 • Du putter alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjører dem sammen til en ganske fast røre.
 • Fordel røren i 12 muffinsformer.
 • Stekes på varmluft 200°C i 12 – 15 min midt i ovnen.
 • Avkjøl på rist.

På de muffinsene jeg hadde sjokoladereder festet jeg redene med litt sjokoladeganasj. På de resterende hadde jeg på noe mer sjokoladeganasj og festet tre påskeegg på hver. Den siste varianten er å anbefale!

Ingredienser til sjokoladeganasj:
 • 150 g sjokolade (melkefri)
 • 0,75 dl fløte (jeg brukte den med 13% fett fra OATLY)
 • 1 ss honning
 • 1 ss smør (melkefri margarin)
Slik lager du sjokoladeganasj:
 • Finhakk sjokoladen.
 • Kok opp fløten med honningen i.
 • Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen.
 • Rør til alt er smeltet og du har en jevn og fin sjokoladeganasj.
 • Avkjøl til den tykner i kjøleskap (en liten stund… du må følge med) eller på kjøkkenbenken (ca 3 timer).

Til deilig muffins med sjokoladerede trengs selvsagt supersøte påskeservietter

Selv om ikke alt funker hver gang så spiller det ingen trille! Men med fasit i hånd så blir det ALT. FOR. MYE med et helt sjokoladerede på EN muffins! Sjokoladeredene passer bedre som pynt på en større kake. Bruk heller sjokoladeganasj til muffinsene, og sprøyt den på med form som et rede, og legg i et eller flere egg. Det blir like kost og smaker mye bedre.

Muffins med sjokoladerede

Jeg må jo prøve meg på en sånn overraskelseskake ved en senere anledning! Og om du har laget en slik kake som både ble ferdigstekt og fin – så setter jeg stor pris på tips og en oppskrift som funker 😉 Fortsatt GOD PÅSKE til dere alle!

2 comments on “Sjokoladerede med sjokoladeegg – og en overraskelse…

 1. Oisann!!! Dette så komplisert ut! Så rart at kaken ikke ble gjennomstekt etter flere forsøk. Nå må jeg jo bare si at jeg kjøpte kake da vi hadde besøk i dag – det går fint, det også ;) Jeg skriver heller strikke- og quiltemønstre, vet du… Så baking er ikke helt min greie :D
  Du er som vanlig flink til å lage flott pynt! Så bra at du fikk brukt den til muffins.
  Ha en riktig god påske, min venn!
  Stor klem fra meg ;)

  • Ja, makan – var ikke det rart? Jeg brukte et alternativt smør og det kan oppføre seg litt annerledes – så det er mulig det er forklaringen… Nei – HURRA for det enkle! – og de muffinsene funker alltid! – og er så enkle og kjappe å lage! Men måtte le når vi gumla og åt på de redene, måtte ta pustepause for det bel så himla mye pynt om du skjønner – haha – ja noen ganger blir det ikke helt som en hadde tenkt, men pent ble det ;)
   Må du kose deg og ha det fint, Sylke – stor varm påskeklem fra Charlotte

Legg inn en kommentar