Romruller uten gluten og melk – SUPERGODE!

Print Friendly
Jeg er helt skrullete glad i romruller…

…og det har jeg vært i mange år! Kjærligheten er ikke like skrullete begeistret som meg (noe jeg har skikkelig tungt for å fatte 😉 ) MEN! – nå har jeg bakt mine egne romruller – og han elsker dem! Ja makan altså, det er stas! Så da tenkte jeg at den oppskriften må jeg dele med dere. Og ja – en ting til, disse er gluten- og melkefrie!, men kan selvsagt lages med både melk og gluten.

Mange romruller - Nammmm

Som base brukes sukkerbrød, og siden jeg ikke hadde noe liggende bakte jeg et. Dette er gluten- og melkefritt. For den som trenger å bake et slikt kommer en kjapp oppskrift:

Sett ovnen på 175°C over- og undervarme

  • Smelt 75 g melkefritt smør og tilsett 1 dl rismelk 
  • Visp 2 dl sukker og 2 egg luftig
  • Bland alt det tørre i en bolle: 3 dl Lailas mjölmix gul pakke og 2 ts bakepulver 
  • Vend det tørre forsiktig ned i eggedosisen
  • Vend videre ned smør/melkeblandingen
  • Ha bakepapir i en brødform og hell i røren
  • Stekes midt i ovnen i ca 35 min – test med en kakepinne ved å stikke den i kaken og når ingen deig henger med på kakepinnen er kaken klar
  • Avkjøl kaken på rist

 

Romrull

Så over til romrullene… Jeg fikk 20 romruller… …Nammmm, nammm, nammm, NAMMM!

Ingredienser:
  • 400 g sukkerkake
  • 100 g mandelmasse
  • 100 g melkefri mørk sjokolade
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss bringebærsyltetøy
  • 1,5 ss arracessens (eller romessens)
  • Ca 500 g marsipan (jeg har brukt en ekstra hvit)
  • ca 100 g melkefri sjokolade til pynt (jeg har brukt en Non-Temp sjokolade som ikke trenger å tempereres)
Slik gjør du:
  1. Smuldre sukkerbrødet til fine kakesmuler i en blender
  2. Riv mandelmassen og ha den i sammen med kakesmulene
  3. Smelt sjokoladen og ha også denne i
  4. og kakaopulveret
  5. og bringebærsyltetøyet
  6. Kjør dette sammen til en fast røre med kjøkkenmaskinen
  7. Tilsett arracessensen – ta litt og litt så du får den smaken DU foretrekker
  8. Sett deigen i kjøleskapet til den har satt seg (en god halvtime)
  9. Del deigen i fire deler og trill de til ca 2,5 cm tykke pølser – legg de på et fat trukket med plastfolie og sett dem i kjøleskapet en god halvtime
  10. Trill ut marsipanen (med litt melis) til et rektangel og pass på at den er like lang som pølsene dine.
  11. Legg pølsen helt ytterst i kanten på marsipanen og rull til pølsen dekkes helt og skjær av marsipanen med en skarp kniv. For å være sikker på at det fester seg tok jeg pittelitt vann på den ene enden og liksom limte det sammen
  12. Del marsipanpølsene i mindre biter (mine er ca 5 cm) og sett dem på et fat dekket med plastfolie – og kjøl igjen
  13. Smelt sjokolade og dypp bare den ene enden i sjokoladen – gjør det med alle – og kan du ta den andre enden. Siden pølsene er kjøleskapskalde stivner sjokoladen relativt raskt – og du slipper mye klin!

 

Romrull

Disse oppbevares i kjøleskap, men om du ikke har planer om å spise opp alle i løpet av noen få dager er de perfekte å fryse! Jeg legger en og en romrull med et mellomleggspapir rundt (nesten som en pølse i et pølsepapir) og legger de inntil hverandre i en boks – og fortsetter å stable i høyden om det trengs. Så er det bare å ta opp fra fryseren det antallet du behøver når du vil kose deg skikkelig 🙂 De tiner relativt raskt.

Lykke til ♥ Og så håper jeg du blir like skrullete begeistret som Kjærligheten og meg ♥

Les også: