Lag en dekorativ påskehilsen selv ツ

En liten påskehilsen fra påskeharen...Det er påske og da synes jeg det er stas å gi en liten påskehilsen til folk en er glad i, og i år ble det bla slike hareposer. Og skal du på påskevisitt og ha med en hilsen kan en slik harepose fylt med godsaker glede både store og små. Jeg har brukt en papirpose (13 x 20 cm) og har valgt en brun variant for at den skal minne litt om påskeharen…, på baksiden har jeg limt på en hale, laget av hvitt silkepapir og jeg skal vise deg hvordan den lages like nedenfor. Så har hareposen fått på «ryggsekk» (en liten farget konvolutt) og i den har jeg lagt en liten hilsen ;)  Så er det hele festet med to små klyper i toppen. 

Slik lager du halen til hareposen, det er rett og slett en mini pom pom:

Så enkelt lager du påskeharens hale! Pom pom

1.  Legg 10 ark med silkepapir oppå hverandre og klipp ut et kvadrat på 5 x 5 cm – det blir passe størrelse til den posen jeg har brukt her.

2.  Brett silkepapiret til et «trekkspill».

3.  Finn midten og surr en sytråd rundt silkepapiret, og fest med et par knuter. (Om du lager en større variant kan du bruke ståltråd eller piperenser for å feste, men det blir for kraftig når vi lager i så lite format).

4.  Så sprer du «trekkspillet» ut og drar ett og et ark forsiktig opp mot midten. Når du har dratt opp alle ti arkene på den ene siden gjør du akkurat det samme på den andre siden.

5.  Du har nå en perfekt hale som bare er til å lime på hareposen.

God påskeForan har jeg stemplet GOD PÅSKE (med stempler fra GRANIT), og skrevet for hånd navnet på den som skal få hareposen :) 

Jeg har tidligere laget noen varianter av det tradisjonelle påskeegget, og lurer du på hvordan jeg har gått frem kan du klikke på det aktuelle ✒ linktallet under kollasjen.

Nylig oppdatert47✒ 1  ✒ 2  ✒ 3  ✒ 4  ✒ 5

  

Skjermbilde 2014-04-11 kl. 14.05.03

10 comments on “Lag en dekorativ påskehilsen selv ツ

 1. Så flotte påsketips! Virkelig til inspirasjon :) Jeg har akkurat oppdaget bloggen din og gleder meg til å følge deg videre. Klem fra Anette :)

 2. Så kreativ og flink du er – kjempekoselig påske tips :)
  Tusen, tusen takk for hilsen inne hos meg for litt siden,
  jeg har dessverre ikke vært så mye på nett den siste tiden
  og ikke har jeg fått takket noen for alle de varme ord i
  annledning min pappas bortgang ♡ men ville skrive i
  noen ord her til deg min venn ♡ Vi skal i begravelse
  på tirsdag den 15 – det blir en tøff dag… Jeg vil i alle fall
  takke så mye, og så ønske deg en riktig fin påske ♡
  Stor klem fra Mette

  • Lev Livet Lett Lokki

   13. april 2014 at 13:26 Svar

   Du er nå god du ❥ Jeg synes det var veldig trist med din pappa, jeg føler så med deg ❥ Ta godt vare på deg selv Mette og jeg er med deg i tankene – og spesielt på tirsdag ❥
   En stor varm klem til deg du gode venn og må du ha en så fin påske du kan ha ❥

 3. God påske, kos deg masse,masse!!

 4. Så koseleg! :yes:
  Du kjem på det du!

  God Påske!
  Påskeklem :-)

 5. Så flotte poser! Og strutene med godis og flaskene (påskemust mon tro?) husker jeg gjorde inntrykk på meg i fjor.

  Jeg beklager at jeg ikke så spørsmålet om hvordan man skal brette de «skapa», jeg er glad for at du fant ut av det og jeg håper du viser de frem etterhvert.

  Jeg har vært innom her, men er ikke i form for tiden og da mister jeg så mange ord så titter mest. Men jeg har gledet meg over innleggene dine, både sushi og lakris. Jeg liker å lære og det gjør jeg ofte hos deg.

  Håper du og kjærligheten får en finfin påske og noen gyldne øyeblikk.

  • Lev Livet Lett Lokki

   17. april 2014 at 19:17 Svar

   Tusen takk – er nå stas å få slik ros fra en kreativ venn som deg!
   Og snille du – det var ikke mange tastetrykk for å finne ut hvordan de skulle lages – og ja – jeg skal vise frem snart snart.
   Ta godt vare på deg selv og ha riktig god hvile – jeg vet så godt hvordan det er når ordene svikter. Her kan du være uten «å si» noe ❥
   Må du ha en så fin påske du kan ha også, med dine ❥ Påskeklem til deg Therese :)

Legg inn en kommentar