Kjeks med hjerte – laget med kjærlighet

Kjeks med hjerte i
Å lage kjeks med hjerte i…

…og gi det til en du er glad i – det er kost altså! Jeg har gitt mine kjeks med hjerte i til Kjærligheten, så klart, og jeg kan anbefale slike hjertekjeks som gave med tanke på Valentindagen 

Disse er enkle å lage, og tar heller ikke all verdens tid – og slikt klinger jo som vakkert klokkespill i mine ører. Du trenger ikke være så himla nøye! Jeg duttet det hele sammen og resultatet ble mer enn bra nok! – og sabla gode, ifølge Kjærligheten!

Siden mine kjeks ble laget til en som tåler både mjølk og mjæl, så laget jeg kakene med vanlig smør og hvetemel. Når sant skal sies så har jeg ikke så god erfaring med å lage slike fin-deig-med-mye-smør-kjeks med melkefritt smør og glutenfritt mel. Jeg synes de alltid bare fl_y_ter ut… Men om noen vet hvordan en kan få til dette, så mottas tips med et dypt bukk og et ærbødig *TUUUUUUSEN TAKK*.

Over til hvordan disse smaskens gode kjeksene lages.

Ingredienser:
  • 200 g smør
  • 4,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kakao
  • litt brun eller sort pastafarge

 

Slik gjør du:
  1. Del smøret i terninger.
  2. Bland sammen smør, hvetemel, sukker og vaniljesukker (i en kjøkkenmaskin eller for hånd).
  3. Når deigen begynner å gå sammen tar du ut ca 3/4 av deigen og plaster det.
  4. I den resterende 1/4 tilsetter du i 1 ts kakao og litt brun eller sort pastafarge. (Jeg brukte sort da det var det jeg hadde… ;) )
  5. Når kakaoen og fargen er jevnt fordelt plaster du dette.
  6. Legg den lyse og mørke deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  7. Sett ovnen på 175°C varmluft.
  8. Kjevl ut den mørke deigen til ca 1 cm tykk og stikk ut hjertene.
  9. Legg hjertene tett i tett etter hverandre (som vist på bildet under).

Hvordan lage kjeks med hjerte i

  1. Så tar du den lyse deigen og triller pølser så lange som hjerteraden.
  2. Legg deigpølsene langs hjerteraden, det antallet du trenger for å dekke hjertene, og jevnt det til. OBS! ikke press eller rull deigpølsen for hardt!! – for det påvirker formen på hjertene inni… *HOST* det der har jeg testet… ;)
  3. Når du har glattet til yttersiden noe, og alt er som en jevn pølse, deler du pølsen i ca 0,5 – 1 cm tykke skiver.
  4. Legg dem på et stekebrett og stek dem i 8 – 10 minutter midt i ovnen.
  5. Ta platen ut av ovnen og la kjeksen avkjøle seg noe på platen før du legger dem på rist.
  6. Når de er helt avkjølt – oppbevarer du dem i en tett boks.

Om du ønsker å teste ut andre hjerteformede overraskelser kan jeg tipse om hjerteformede egg  – de er veldig enkle å lage og gjør seg på hvilket som helst bord hvor det er mye kjærlighet 

Nå passer det vel med et L♥VE fra meg da… Ha en kos dag!

2 comments on “Kjeks med hjerte – laget med kjærlighet

  1. Så søte kjeks! Fint at du deler! Selv om jeg nok ikke er den største bakeren, synes jeg de er veldig fine :)))

    Stor klem til deg ;)

Legg inn en kommentar