Hvordan lage blondepannekaker?

Jo det skal jeg vise deg! Blondepannekaker

er ikke vanskelig å lage i det hele tatt og de blir jo sååå nusselige! Og så smaker de snadder også skal sies!

Blondepannekaker - Mmmmm

Det første du må gjøre er å lage en pannekakerøre – du kan bruke den du pleier å bruke. Pass bare på at den ikke er for tyntflytende, ei heller for tyktflytende, men akkurat passe… Gjør en test i en varm panne – sprut ut en strek – viskositeten er rett om streken flyter litt ut, men setter seg ganske fort.

Om du ikke har en pannekakeoppskrift så kan du bruke min – den er gluten og melkefri.

Ingredienser:
  • 3 egg
  • ca 7 dl melk (den varianten du tåler. Jeg brukte en blanding bestående av 5 dl rismelk og 2 dl fløte (melkefri fra OATLY)
  • 5 dl glutenfri melmiks
  • 2 ss sukker
  • 1 krm salt
  • 1 ss melkefri margarin (smeltes eller bruk en flytende variant)
Slik gjør du:
  • Visp sammen eggene og ca 1/3 av melken.
  • Bland alt det tørre: mel, sukker og salt.
  • Hell i det tørre og visp videre.
  • Spe i litt og litt melk.
  • Ha i det flytende smøret.
  • La pannekakerøren hvile i 10 min.

Slik lager du blondepannekeker

  • Mens du venter kan du tenke litt på hvordan du vil forme blondepannekakene. Jeg sprøytet først ut et hjerte, så litt tilfeldige kruseduller inni hjertet, og så prikker langs kanten på utsiden av hjertet. Her er det ingen fasit! – så sett fantasien i sving.
  • Ha pannekakerøren over på en sprøyteflaske.
  • Sprøyt pannekakerøren i det mønsteret du vil ha og stek i en tørr teflonstekepanne. (Litt over middels varme bruker bli bra – jeg hadde min plate på trinn 6 av 9 mulige, men prøv deg frem).
  • Vend først når du ser at all røren har «tørket».
  • Stek et par minutter på den andre siden – ta så ut pannekaken og legg den på et fat.

Om ikke alle blir spist opp med en gang er disse finfine å fryse!

LYKKE TIL!

Legg inn en kommentar